To może ja, przełamię się także - tak jak powyżej napisałeś nie rozmawiamy na tym forum - mnie próbowałeś zaatakować pierwszego, wyśmiałem cię - później napisałeś Goomis-iowi:
Wiesz - jakoś trudno mi zaakceptować twój styl wypowiedzi - czegoś chcesz a nie potrafisz sie zachować... skoro fotografujesz 50 lat to chyba potrafisz dokonać świadomego wyboru aparatu - jeśli nie potrafisz to wszystkie twoje wypowiedzi - szczególnie tą zacytowaną powyżej traktuję jako formę gówniarskiego trolingu. I mam wrażenie że jakikolwiek aparat kupisz - i tak nie będziesz potrafił go obsłużyć.
A teraz merytorycznie - Pentax jest po prostu lepszy pod każdym względem - niezależnie od segmentu cenowego - porównywałem K10d z 400d - przepaść - wykonanie, materiały, jakość - w sensie ogólnym i ergonomia. Podejrzewam, że podobnie jest w segmencie wyższym bo dlaczego miało by być inaczej - miałem okazję dość długo "bawić się" K20D - jest super nie ma sobie równych w swoim segmencie rynku. Obiektywy oczywiście nieważne - nawet ich nie podpinałem pod żaden z aparatów bo po co ?
Pasuje Panie Maxi-mus ?