Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: 40D czy K20D... za i przeciw ?...co wybrac?

Widok wątkowy

Maximus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przem312 Zobacz posta
    Tak czytam to i czytam... I aż wierzyć się nie chce.

Maximus, trafiłeś na forum CANONA. Prawdopodobieństwo, że znajdziesz tu kogoś kto rzeczowo i obiektywnie będzie umiał porównać te 2 puszki jest znikome. Nikt cię nie przekonał dotychczas i ty nikogo nie przekonałeś, kończy się to na zwykłych wycieczkach osobistych. Nie wiem jak tym, ale ja się już nauczyłem, że zadawanie tego typu pytań do niczego cię nie doprowadzi. Jedynym sposobem na dokonanie wyboru jest poczytanie o ewentualnych awariach i seryjności tych awarii, przeczytanie dwóch obiektywnych testów, pójście do sklepu w celu wymacania obu puszek, poczytanie o budowie menu i decyzja co ci bardziej odpowiada. Tu naprawdę nikt ci już jak zdążyłeś zauważyć nie jest w stanie pomóc.

Ale kiedyś w jednym z takich tematów przeczytałem jedno mądre zdanie: czy stać cię na komfort posiadania sprzętu który nie jest sygnowany najpopularniejszą marką? To zawsze wiąże się z droższymi akcesoriami/droższymi naprawami. Do mnie najbardziej przemawiający pod tym względem jest rynek samochodowy. Kupisz auto których jest multum na ulicach-masz spokój bo masz pewny serwis i części. A i prawdopodobieństwo "pożyczenia" go jest mniejsze. Miałem kiedyś Mitsubishi Spacerunner. Rozbity migacz musiałem za 140 zł sprowadzać z Japonii. Ostatecznie podmieniłem go maluchowym.

I nikt mi nie wmówi, że jakikolwiek rynek na świecie działa inaczej

Dzięki
    trafiłem na forum Canona -świadomie i nie próbowałem nikogo nawet trochę przekonywać do Pentaxa , bo jakoś wszyscy od początku założyli że chcę ...

Ty podałeś prosty przykład.........ale sensowny i mówiący tak wiele
    i tak naprawdę przekonałeś mnie i potwierdziłeś abym jednak wybrał Canona(potwierdziło to wcześniejszy mój wybór).

I tak wybór padł na 40-ke i myślę że pozostali nie powieszą mnie na najbliższym drzewie i pozwolą zaistnieć wśród canon-forumowiczów na dłużej.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Do "delaa"

nie wiem kto tu ma kompleksy?

napisałeś że ja cie atakowałem......?
    wróc do swojego pierwszego i następnych postów , żadnej sensownej odpowiedzi tylko właśnie ataki z twojej strony - nie z mojej

ja byłem nie zdecydowany -OK, ale o co tobie chodzi??

pozdrawiam

jednocześnie zamykając te wątek
    Ostatnio edytowane przez Maximus ; 02-03-2008 o 18:16 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów