Witam,
A jak zrobić żeby photoshop otwierał RAW-y z określonego katalogu i zamieniał je na jpg-i automatycznie.
W żaden sposób nie mogę takiej akcji "nagrać"
Witam,
A jak zrobić żeby photoshop otwierał RAW-y z określonego katalogu i zamieniał je na jpg-i automatycznie.
W żaden sposób nie mogę takiej akcji "nagrać"
Napisz akcje, potem File->Automate->Batch, zdefiniuj akcję, podaj foldery "source" i "destination" itd.
Może zadziała...
Mam problem z akcjami w photoshopie, w programie powinna być owa zakładka "akcje" w prawym górnym rogu obok zakładki historia. Problem w tym że u mnie nie ma tej zakładki "akcje". Po rozwinięciu panelu jest tylko zakładka historia. Widziałem na pewnym tutorialu z akcjami że "akcje" można było otworzyć z menu photoshopa "okno" lecz po rozwinięciu tego okna także nie mogę znaleść "akcji". Wchodząc w pliki programu PS: ProgramFiles/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Presets/Actions znajduję folder "Actions" w którym znajduje się 9 plików formatu ATN, a więc plików z "akcjami" tylko niestety nie mogę znaleźć zakładki akcje w moim photoshopie. Jakieś porady?
Taaaa... u góry w menu masz pozycję Window (w polskim chyba "okno") - drugie od prawej. Znajdź tam akcje i kliknij żeby się pokazał "ptaszek"
Ewentualnie wciśnij Alt + F9
Jeßli nie zadziała to w trakcie uruchamiania PSa trzymaj wciśnięte Shift+Alt+Ctrl i odpowiedz Tak na pytanie o reset ustawień.
Fertig.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 18-08-2012 o 08:41
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Dzięki Janusz Body, ALT+F9 pomogło, w mojej polskiej wersji "akcje" są jako "operacje".
Pozdro...
Oj to będzie wykop , ale cóż . Jest temat więc chce zadać pytanie jakie polecacie presety do zdjęć ślubnych w photoshopie?