Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
No własnie sytuacja sie troche zmieniła mam aktualnie 85 1,8 135 2,0 i dalej 70-200 4,0 - aczkolwiek nadal mysłe czy tego ostatniego nie pozbyć sie na rzecz 200 2,8. Zbyt duzo czasu aktualnie spędza w szufladzie . Martwi mie tylko ewentualna użytecznośc takiego zestawu stałek podczas moich górskich wedrówek ( rzadkich ostatnio ) tam jednak uniwersalność i wygoda jest podstawą dobrego zdjęcia .

Nikona ?? - nie choć jeden z uzytkowników tego forum ostatnio dał mi dużo do myśłenia w tym temacie

Pawel
Ja zostawilem sobie wszystkie 3 jednak. Zoom za uniwersalnosc a stalki za wiesz co... pozostaje tylko swiadomie je pakowac do torby lub plecaka. Powloczylem sie kilka dnia po Danii, Szwecji i bylem teraz w Wiedniu i jedno motto mi sie tu nasuwa: Kup mniejsza torbe foto i zastanow sie jakie chcesz zdjecia zrobic tam gdzie jedziesz, a potem dopiero pakuj sprzet.

5d+35/1,4+135/2+24-105/4+TC 1,4+filtr Polar - ZESTAW MIN - zawsze w torbie, a potem zastanawiam sie jaki jeszcze 1 (slownie jeden) obiektyw dorzucic z mojego znanego ci zestawu. Szanuj swoje plecy ;-)))