Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Problem z PS CS3

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, szczegolnie Januszowi za wyjasnienie znaczenie literek.
    Troszke sie wytlumacze, dlaczego tak bardzo chce zalatwic sprawe samemu. Otoz od zakupu do otwarcia pudelka minelo ponad miesiac czasu. Oczywiscie nie zmienia to sytuacji, jednak odrobine uniewiarygodnia mnie w oczach sprzedajacego. Moim zdaniem oczywiscie. Po prostu program lezal na polce, nie byl potrzebny. Nawet nie przyszlo mi do glowy zeby sprawdzic po zakupie. Zreszta dam glowe ze niejednemu z Was tez by nie przyszlo.
    Sprobuje zalatwic sprawe sam. Jesli mi sie nie uda, wtedy poprosze sprzedawce o przyjecie zwrotu. Proste to nie bedzie, ale kasy nie mam zamiaru odpuscic.
    Jestem o tyle dobrej mysli, ze mila Pani w Anglii powiedziala ze zalatwila by sprawe po mojej mysli, gdyby nie literki UE. Nie bardzo moglem zrozumiec dlaczego, bo kojarzyly mi sie z European Union, teraz juz wiem, ze musze sie kontaktowac z support centre w USA.
    Mam jeszcze pytanie, ktore stanowic moze dla mnie dodatkowy argument. Czy samo pudelko na plyte w wersji ugrade ma jakiekolwiek oznaczenie rozniace go od wersji pelnej, czy tez opis ten pojawia sie wylacznie na kartonie?

Pozdrawiam
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Poza kodami pudełko na płytkę nie ma żadnych dodatkowych naklejek. Naklejki są tylko na pudełku kartonowym - tym zewnętrznym.

Na pudełku z CS2 u mnie jest: CDS/A, PHSP, 9.0,WIN,RET, WWE, ACT
    Na upgrade jest: DVS/A, PHSP, 10.0,WIN,GEN,WWE

Numery seryjne zaczynają się na 900 np. 900xxxxx. CS2 jest na CD stąd symbol na początku, CS3 na DVD. Potem GEN to (chyba) od General English - pewności nie mam. Moje obydwie płytki są w Wimalu - licencjonowany dealer.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ja mam na pudelku :
    DVS/A.PHSP.10.0.WIN.GEN.UE.W/SENSOR
    i numerek 90081xxx

Czyli karton z wersji pelnej a opakowanie plyty CD z upgrade'u.
    Myslalem ze oznaczenia na pudelku z CD beda z wersji pelnej, a sam numer z UPG. A tak udowodnienie ze to nie ja podmienilem bedzie bardzo trudne, jesli nie niemozliwe ;(
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

szczerze wspolczuje....
    ja sie kiedys zdziwilem jak zona do mnie mowi ze nie moze zainstalwoac swojego windowsa....okazalo sie ze ma komunikat iz: liczba aktywacja jest wyczerpana na te licencje windowsa' brrrr, wiec z czasem okazuje sie ze kupila pelny program (nie jakas wersja trial etc) i moze ko iles tam razy zainstalowac tylko, teraz musi dokupic dodatkowa licencje, koszt ok 100 euro....i niech mi ktos powie ze producenci nie robia ludzi w balona i ze to jest fair....

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Odswieze temat.
    Sprawa przedstawia sie nastepujaco. Probowalem interweniowac w oddziale Adobe'a w Stanach Zjednoczonych. Kompletna klapa. Ludzie tak niekompetentni, ze brak w moim skromnym zasobie slownictwa czegos do czego mozna to porownac, nie mowiac o problemach z sama komunikacja w jezyku angielskim. Szkoda gadac.
    Sprawa wrocila do Anglii, gdzie mily Pan zobowiazal sie sprawe zalatwic. Otrzymal ode mnie zdjecia oraz kopie faktur. Powiedzial, uwaga, ze takie problemy czasami sie zdazaja. Ze dostane nowa plyte z numerem. Nie wie tylko czy za darmo, czy bede mial za nia zaplacic (22 funty). Ewentualna platnosc zwiazana jest z tym, ze wydadza mi wersje IE. Decyzja my byc najpozniej w przyszlym tygodniu.
    Jeszcze jedna rzecz. Zakup dokonany byl w firmie M - IT z Lodzi. Do tej pory poza sugestia, ze kolega, ktory sciagal mi program, podmienil plyte na UPG (mimo ze sam osobiscie otwieralem zafoliowane pudelko), nie uzyskalem od nich zadnej pomocy. Nie widze powodu, zeby to ukrywac, tym bardziej ze wszystko co napisalem jest prawda.
    Pochwale sie jak juz dostane upragniony numerek.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Dzisiaj dostalem z Adobe takiego maila:

Thank you for contacting Adobe Customer Services.

I have the pleasure to provide you a new serial number to allow you to use Photoshop CS3.

The new serial number is:
    xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Please, keep using the DVD you received with the box. The serial number provided will match the DVD.

Should you require any further information, please do not hesitate to contact us.

Ale jestem uchachany. Chyba sobie kupie jakies bro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów