Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 493

Wątek: [missgruszka] moje fotografie:)

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

95 bardzo fajne, troszkę przeszadza mi góra fotki, ogólnie wszystkie Twoje mnie się podobają a zwłaszcza 90
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missgruszka Zobacz posta
    Bakulik - Haha, boisz się, ze jak za dużo będziesz narzekał to staniesz się drugim Miclesem? Śmiało można krytykować moje zdjęcia, byle konstruktywnie
    Cóż, zawsze staram się pisać, co mi się podoba albo nie podoba. Mam nadzieję, że przynajmniej bywam pomocny.

Bakulik - o, nowy awatar
    Ba, wiosna, pora zmian. Chociaż facjata nieaktualna - sprzed roku. Jednakże wiele się nie zmieniłem od tego czasu.

no i zapomniałam o zdjęciu
    Szkoda uciętego czubka głowy... I chyba jakby nieostre zdjęcie. Osobiście dałbym kadr bardziej w prawo (obciął po lewej, pokazał więcej po prawej).
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wydaje sie byc za jasna twarz po prostu...
    co do ostatniego- musisz przynac , ze nieostre!

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

fotokor1 - dziękuję, cieszę się

Gunia - aj tam, nie wszystko musi być żyletkowo ostre, bo się pokaleczyć można I tak mam wystarczająco pocięte palce od rysunkowych kartonów

odnośnie jasnej twarzy modela - lekko rozjaśniłam cienie, ale ogólnie tak światło zagrało akurat

Co do ostatniego zdjecia i Waszych uwag - wybrałam je ponieważ bardzo podoba mi się jej twarz, nawet mimo braku super ostrości. Dziewczyna zajmuje się się wizażem, a modelką była po raz pierwszy... i dlatego ciężko było mi uzyskać od niej dużą skalę emocji i bardziej hmmm 'intensywne" spojrzenie. Obcięta głowa była zamierzona. Chciałam żeby ta barierka biegła po przekątnej kadru.

Wydaje mi się, że mam jeszcze jedno podobne ujęcie trochę szerzej, zobaczę czy może będzie ostrzejsze, specjalnie dla społeczności CB

Jutro mam kolejną sesję, z bardzo ciekawą modelką zobaczymy co z tego wyjdzie
    a tymczasem inne zdjęcia:

97. centralnie

98.

99.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

99 najlepsze

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

100. setne zdjęcie w tym wątku
    modelka Ola Ż. (link)

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

100. setne zdjęcie w tym wątku
    Dziwna skóra, bardzo "plastikowa". Ale jeśli taki był zamysł Autorki...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Haha, no cóż, bardzo dobry makijaż robi swoje (ale trwał chyba ponad godzinę...)

"Plastikowość" skóry czy innych części zdjęcia nigdy nie jest moim zamysłem Właściwie to nawet cieszyłam się, że nie mam czego retuszować

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A mi sie podoba. Ale zeby nie bylo za fajnie to sie przyczepie do ząbka - troche dziwnie tak samotnie wyglada. I bransoletka zmiescila sie w GO i troche odciaga uwage przynajmniej jak ja zaczolem ogladac zdjecie od oczu ale po dloni wyladowalem na tych kolkach
    Would?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tam plastiku nie widzę, faktura skóry jest a dobry makijaż tego typu doświadczona wizażystka wykonuje w 20 minut.
    Ponad godzinę może trwać np stylizacja makijażem na gejszę: http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=487935

Nieco ponad pół godziny może trwać mocny makijaż a'la gotyk:
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=468494

Tak więc pisanie że ten dość delikatny makijaż trwał nieco ponad godzinę nie brzmi jak pochwała .

Jak już parę razy pisałem - dobre wizażystki często mają niekompletne portfolio i chętnie współpracują "za zdjęcia" przy ładnych modelkach/ciekawych pomysłach. Śmiało polecam poszukać takich .

Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów