a co konkretniej jest nie tak? Ja lubię to zdjęcie, ale może mnie przekonacie?![]()
a co konkretniej jest nie tak? Ja lubię to zdjęcie, ale może mnie przekonacie?![]()
Nie wiem co ty tam odwaliłaś, ale wygląda okropnieKolejny raz strzelę : chyba głównym powodem są dziwnie dobrane krzywe.
Strasznie sprany kontrast, brak kolorów w tle, ale za to za dużo koloru na potencjalnie białym t-shircie, za żółta/pomarańczowa skóra. Wylazła kolejna obwódka, na lewej nogawce, przez co jeszcze bardziej sztucznie to wygląda, jakby był wklejony... Tyle co do obróbki.
Kadr : po lewej dużo shitu i ogólnie przytłaczająco, a po prawej pustka, cisza na morzu... Dach budynku przecina szyję.
Osobiście bardziej podobałaby mi się kolorystyka taka jak na odbiciu w górnym okularze![]()
krzywych nie używam
kontrast jest mocny tam gdzie chciałam żeby był - na postaci, tło ma być tłem, ma być blade. Na moim monitorze kolor skóry nie jest pomarańczowy (ale spróbuję zejść z saturacji, mój sprzęt płata mi figle)
To nie obwódka, to światło oświetlające go z boku od sporych jasnych powierzchni.
Tło moim zdaniem jest jak najbardziej w porządku:P
Micles, gdybyś malował, wiedziałbyś, że na biel składa się wiele barw
poprawiona wersja 114: (chyba nawet lepsza)
Ostatnio edytowane przez missgruszka ; 09-06-2009 o 21:54
tak,duzo lepiej.. przeszkadzały mi pomarańczowe obwódki wokół oczu..
ps. a z modelem już się dogadałam ^^
Nooo, no to czekam na wyniki![]()
następne.
115.
Obróbka bardzo dobra, nie widzę niedociągnięć, jest super.
Poza : ja wiem, naśladujesz mistrzówale tu jakoś mi nie pasuje. Może to przez tą poker-face-minę?
haha, nie pochlebiaj sobie Micles
I zaproponuj następnym razem modelce jakąś mniej niefortunną pozę, bo ta z linka jest koszmarna![]()
Pozie z linku miclesa jest bardzo daleko do mistrzowskiej ale tej na Twoim zdjęciu też wiele nie brakuje. Gość wygląda jak by mu wiatr wywiał deskorolkę. Jak by te dwie pozy skleić to razem może wyszło by coś odkrywczego. :-D
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Sergiuszu, nie rozumiemtej pozie z mojego zdjęcia wiele nie brakuje...do czego? Do mistrzowskiej?
![]()
Dzięki za komentarz![]()