Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Prosze o pomoc: Olympusa E410 czy Sony A100

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na Twoim miejscu wziąłbym Canona 400D sam miałem taki dylemat i praktycznie byłem już pewny, że kupie Olympusa 410, jednak po tym co zobaczyłem jak obchodzą się na forum z użytkownikami stwierdziłem, że nie che należeć do tamtej społeczności. Zgadzam się z kolegą, że w canonie kitowy obiektyw nie należy do najlepszych ale w zakresie 18-30 mm jest całkiem całkiem, oczywiście w Olympusie dostaniesz lepszą jakość zdjęć z kitowych obiektywów. jednak gdy kupisz nowe szkła twój d400 zamieni sięw maszynę tak jak mój. Jedno jeszcze jest pewne w Olympusie dostaniesz lepsze czyszczenie matrycy. Ja jednak wole oddać raz w roku aparat na czyszczenie zapłacić te 60 zł i mam to gdzieś. Na stronie Olympusa polecą C igłównie E510. Co nie kupisz będzie dobre jednak pamiętaj, że to Ty robisz zdjęcią nie aparat on zaś ma ci pomóc uwiecznić najpiękniesze chwile. Pójdź weź do ręki aparaty zrób zdjęcia wywołaj porównaj i kup to co jest Twoim zdaniem dobre.

pozdrawiam
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec

Domyślnie

witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam ten sam problem co do wyboru aparaciku, dzis bylem patrzylem 400d i sie zasmucilem strasznie zle lezy w rece ;/;/

ps. arturs skad wiesz, ze od 1 marca jest cash back na ten model? gdzie pisza o tym wiecej?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam ten sam problem co do wyboru aparaciku, dzis bylem patrzylem 400d i sie zasmucilem strasznie zle lezy w rece ;/;/

ps. arturs skad wiesz, ze od 1 marca jest cash back na ten model? gdzie pisza o tym wiecej?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=30672
    Lada moment będzie oficjalne info.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    praktycznie byłem już pewny, że kupie Olympusa 410, jednak po tym co zobaczyłem jak obchodzą się na forum z użytkownikami stwierdziłem, że nie che należeć do tamtej społeczności.
    Możesz rozwinąć Nie kupiłeś przedmiotu bo na jakimś forum ktoś jakoś się obchodzi z użytkownikami?

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Jedno jeszcze jest pewne w Olympusie dostaniesz lepsze czyszczenie matrycy. Ja jednak wole oddać raz w roku aparat na czyszczenie zapłacić te 60 zł i mam to gdzieś.
    Wolisz zapłacić i wysyłać do serwisu niż mieć to na stałe w aparacie? A jak będziesz musiał wysyłać 3 razy w rok a nie raz? To już miesiąc bez aparatu i portfel dużo lżejszy.

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Z Olympusem możesz mieć problem z optyką do Sony jest bardziej dostępna-a wiem coś na ten temat-mam jeszcze ich 11 z mocowaniem Sony/Minolta.
    Jaki problem? Wszystko jest dostępne od ręki wyraźnie widać że nie znasz systemu i powtarzasz zasłyszane dyrdymały. Sony ma najdroższe obiektywy ze wszystkich systemów. A to że masz 11 obiektywów nic nie oznacza Widzisz ja ma 3 obiektywy i robię nimi wszystko co chcę. Przeglądając Twoją galerię zrobiłbym takie same ujęcia moimi 3 obiektywami.

Cytat Zamieszczone przez KarolinaCagowska Zobacz posta
    Zdecydowałam że lepszą inwestycją bedzie Canon
    Może się czepiam, ale najtańszy entrylevel z kitem nie jest żadną inwestycją ;-) Zresztą jeżeli to jest Twoje hobby to nie można mówić że jest to inwestycja.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Inwestycja

Uprawnienia umieszczania postów