Czołem,

mam pilną sprawę. Rozpocząłem współpracę z firmą meblarską. Robie zdjęcia mebli. Mam za sobą 2 sesje. Zdjęcia po obróbce w GIMPie (szparowanie) i PS Elements 2 (łączenie, kilku kadrów itp.) poszły do klientów. Dzisiaj poproszono mnie o ich wersje ze ścieżką odcięcia. Z książki Scott'a Kellby wiem, że takie cudo możliwe jest w PSie.

Wszystko wskazuje na to więc, że bez porządnego PS'a ani rusz. Nie mam na razie kasy na wywalenie ponad 2 tys. na CS3. Na angielskim ebay'u na razie ani jednej aukcji z CS2 w sensownej cenie. Zastanawiam się więc nad Photoshopem 6 (mogę kupić z kilka stówek). Myślę też o Elements 6.0, ale z tego co mi się wydaje to nie ma tam ani piórka do dokładnej selekcji ani możliwości zapisu ścieżek odcięcia (w sensie pliku .eps)

Moje pytanie: czy zakup Photoshopa 6 ma jeszcze sens. Domyślam się, że ma większość opcji CS-ów. Jakie są z niego możliwości upgrade'u ??

Słyszałem też, że podobno możliwy jest też upgrade z którejś wersji Elements do CS (ale nie wiem czy CS2 czy CS3).

Za wszelkie informacje z góry dzięki

Woyd