Jezeli reszta specyfikacji jest taka sama to wzialbym ten z 7mpix - teoretycznie powinno to dac lepsza jakosc, bo elementy swiatloczule beda wieksze.
Jezeli reszta specyfikacji jest taka sama to wzialbym ten z 7mpix - teoretycznie powinno to dac lepsza jakosc, bo elementy swiatloczule beda wieksze.
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Z tego co czytam wychodzi na to, że A570is byłby lepszym wyborem i pewnie go zakupie w najbliższym czasie...Dzięki za odpowiedzi![]()
Ja się też zastanawiam czy A570IS czy A590IS:
Ale wezmę A570IS z tego co tutaj czytam :
Dlaczego A570IS lepszy od A590IS?
- filmy 320x240 ->60kl/s (A590 nie posiada tej opcji), 640x480 i 320 x240 30kl/s --> a A590is tylko 20kl/s
- A570is ma mniejsząilość pikseli dla takiego samego rozmiaru matrycy 1/2,5" -co za tym idzie? Mniejsze szumy
A590 ma tylko jedną opcję dodatkową w porównaniu do A570IS - wykrywanie przedmiotów w ruchu --> działa tylko w trypie auto (czyli ja wiem czy to takie dobre dla prawdziwych fotografów)?
A590 ma jeden temat programowany różny od A570is --> Zachód Słońca. Natomiast nie posiada opcji "Pod wodą".
No ale kto będzie robił fotki Zachodu Słońca bez filtra? I znów tutaj niepotrzebna opcja. Bo zakup filtra i nasadki = cena A720IS. Także widzicie jak to wygląda.
Dlatego kto chce kupować gorszy i droższy aparat niech kupuje A590IS. Kto chce kupić tańszy i lepszy A570IS.
Jest to identyczna sytuacja sprzed lat. Co się wtedy stało?
Rewolucyjny Cannon A510 z DIGIT I pobił wszystkie apraty z DIGIT II (A520,A530,A540). Ponieważ mial to samo co one ale miał coś co inne nie miały : 3,2 MPx na 1/2,5" ---> FOTKI MIÓD ---> Jeden ból --> Bardzo wolny aparat ale bardzo dobry.