Troszkę dołożysz i kupisz 24L. Gdzie tu sens? ;-)
Troszkę dołożysz i kupisz 24L. Gdzie tu sens? ;-)
Nie ma rozwiązań idealnych, ale z drugiej strony z czymś takim nie rzucasz się w oczy, a brak lustra kompensuje w pewnym stopniu niskie ISO i krótka ogniskowa, bo można z ręki utrzymać nieco dłuższe czasy.
Nie wspomnę już o tachaniu sprzętu po górach, tutaj po prostu wsadzasz gada do kieszeni i fertig.
24 to jednak deczko węższy obiektyw. I w rogach nie jest rekordzistą świata w ostrości.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 29-02-2008 o 21:45
Z tym 24L, to był żart. Zresztą nawet emotka jest. Ale nadal uważam, że cena jest idiotyczna. U nas taki sprzęt musiałby kosztować ze 3,5tys. A Leica to to nie jest nadal ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie lepiej LOMO? :-)
Jak to nie ma ?
nawet jest wybór:
manualna:
Załącznik 4263
autofokus:
Załącznik 4264
Po zapięciu Distagona 21mm chyba nie byłoby wątpliwości co? Tylko ten Distagon troszeczkę kosztuje ;-)
Witam.
Ukazał się test tej Sigmy na optyczne.pl - http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=70.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski