"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moim zdaniem fajna propozycja. Żadnym cropowym canonem się tego nie zastąpi. Np. dlatego, że nie ma stałki 17mm, do tego sigma nie trzepie lustrem.
Jak to nie ma ?
nawet jest wybór:
manualna:
Załącznik 4263
autofokus:
Załącznik 4264
Witam.
Ukazał się test tej Sigmy na optyczne.pl - http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=70.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Mnie tez ta sigma interesuje - male, poreczne i ciekawe fotki strzela.
Cena z kosmosu, ale jesli bedzie sie tak swietnie sprzedawac jak ich lustro SD14 w naszym pieknym kraju (w lutym wolali ok 4kPLN, obecnie juz za 2kPLN ja dostac mozna od dystrybutora), to moze juz wkrotce cena spadnie do rozsadnego poziomu ok 1kPLN
![]()
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Troszkę dołożysz i kupisz 24L. Gdzie tu sens? ;-)
Z tym 24L, to był żart. Zresztą nawet emotka jest. Ale nadal uważam, że cena jest idiotyczna. U nas taki sprzęt musiałby kosztować ze 3,5tys. A Leica to to nie jest nadal ;-)
Nie lepiej LOMO? :-)