hmmm, śmiesznego avasta tylko. Nie sądzę, by to on ograniczał.
Poza tym podłączem zewnętrzne dysk, minidysk audio i bez problemu czyta.
Ostatnio edytowane przez himi ; 27-02-2008 o 14:52
Hmmmm... "nie sądzę" to trochę mało - sprawdźDyski korzystają z innych portów i zwykle nie są blokowane przez różniste firewalle
EDIT: Nie napisałeś jaki masz system. Zobacz ewentualnie drivery: http://software.canon-europe.com/
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 27-02-2008 o 15:11
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Wyłączyłem avasta, nic. Mam XP na dwóch kompach, na żadnym nie widzi body.
Po podłączeniu USB niby sygnalizuje nowy sprzęt, ale nie rozpoznaje, tzn nie mogę ani pobrać zdjęć, ani tym bardziej wleźć w samo body za pomocą Canon Utilities EOS Viewer Utility. Ciekawostka. Zdjęcia oczywiście ściągam sobie zawsze czytnikiem, ale zmianę ustawień w body chciałbym jednak przeprowadzić.
Zwłaszcza, że "user name" da sie wpisac tylko z kompaHmm... 1D MkII chyba? - sprawdź te drivery na podanej stronie Canona i poinstaluj upgradey. To raz a dwa to spróbuj użyć innego kabelka - nie żartuję
zdarzył mi się przypadek, że kablek był OK z dyskami i nie chciał działać z innymi ustrojstwami.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Czasami jest bardzo wazne przy sprzecie USB zeby sterownik producenta zainstalowac KONIECZNIE PRZED pierwszym podpieciem danego urzadzenia. Zrobiles tak? Bo inaczej moze byc pozniej problem i chyba tylko reczne usuniecie z listy urzadzen/rejestru Windowsa pomaga...
.
To mnie pocieszyłeś.....Czyli moje wiedza się kończy na tym etapie.Usuwanie z rejestrów to nie moja bajka.
Miałem ten sam problem o którym piszesz i do dzisiaj nie doszedlem o co dokladnie chodzi... nawet ściagałem jakiś inny sterownik do urządzeń USB z neta i od kolegi i okazało sie ze to w niczym nie pomogło... Na win vista widzial aparat bezproblemu a na XP wszystko niby rozpoznawal a na koniec nie pokazywał dysku (karty flash) i w koncu sie wkurzylem przeinstalowalem win xp i zaczęło działać... pozniej po jakims czasie znów nie działało i sie samo naprawiło za kilka dni... dla mnie jako studenta 5tego roku informatyki do teraz to zagadką jest dlaczego to nie działałoTeraz od dluzszego czasu chodzi bezproblemowo
![]()
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Himi, otworz Panel sterowania Windowsa, przejdz do System, w sekcji Sprzet otworz Menager Urzadzen. Na wszelki wypadek w menu Widok zaznacz Pokaz ukryte urzadzenia. Teraz wepnij Marka, sprawdz czy na liscie przybyla jakas pozycja. Jesli ja zlokalizujesz sprobuj kliknac na tym prawym myszki i Odinstaluj. Odepnij aparat, sciagnij sterowniki z linka od Janusza (tam jest chyba cos WIA..), oczywiscie pod Twoj system. Zainstaluj je i dopiero podepnij Marka. Moze sie uda![]()
.