Mamy też problem doś że dresy czychają na aparaty, to z pod sklepów co ledwo na nogach stoją będa sobie urządzac polowenie na nas. Kurcze ten napewno setunie do aparatu nosi widac, że dobry fotograf.
Mamy też problem doś że dresy czychają na aparaty, to z pod sklepów co ledwo na nogach stoją będa sobie urządzac polowenie na nas. Kurcze ten napewno setunie do aparatu nosi widac, że dobry fotograf.
Picie metanolu? Zdecydowanie odradzam jeśli chce się widzieć.
"Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"
"Leczenie zatrucia metanolem:
* Pierwsza pomoc wg licznych źródeł[2][3]
* Jeśli osoba zatruta jest przytomna:
o wywołać w dowolny sposób wymioty;
o podać ok 100 ml etanolu 40% (zapobiega dalszemu wchłanianiu się metanolu);
o zabezpieczyć funkcje życiowe;
o wezwać pogotowie ratunkowe;
"
czyli metanol zapijać wódą?:P
smiej sie, smiej, ale jak moja mama lyknela jakiegos plynu z gliceryna (albo glicerolem - nie wiem, z chemi bylem cienki jak barszcz) to w szpitalu rowno musiala tankowac procenty. przychodzila 2x na dobe pielegniarka z piecdziesiatka spirytu i walila tekstem: "no to zdrowie ordynatora", a moja staruszka tak przelezala 4 dni na totalnej bance 8)![]()
cala rodzina do dzisiaj sie trzesie z tej historii
A poza tym gliceryna nie jest szkodliwa, jest słodka. Powszechnie używana w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Może chodziło o glikol (etylenowy).
Glikol jest w "Borygo" (różne płyny do chłodnic).Powoli wychodzi off-topic motoryzacyjno-medyczny.
Co nie zmienia faktu, że zatrucie glikolem może być groźne w skutkach. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatruci...lem_etylenowym
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski