Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: KKM - bierzmy z nich przykład!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Właśnie. Tam się nie obraża uzytkowników innych systemów jak sie już z tym tutaj spotkałem. Wszystkich ma łączyć jedna pasja fotograficzna. I przeglądając to Forum można by się wiele z KKMu nauczyć.
    (....)
    Wiesz to jest tak jak ktoś powiedział: "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Ja chyba na żadnym forum nie naczytałem tyle bzdur o canonach i jego użytkownikach .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jak się z tym znowu spotkasz albo potrafisz odnaleźć to z czym się już spotkałeś to śmiało użyj tego przycisku: .
    No wiesz, ale tu nie chodzi o obrażanie jakieś innej konkretnej osoby tylko naśmiewanie się z użytkowników innych systemów. Czy Canon jest doskonały? Nie jest. Każdy system ma wady, ale ma i zalety. Trzeba się jednoczyć a nie spoglądać "spode łba" jak ktoś ma inne kolory na pasku z aparatem. Pobawiłem się wczoraj 40D. Bije na głowę moją D7D. Ale ... ergonomia 40D jest gorsza. Nie ma czegoś idealnego -tym bardziej, że ludzie mają różne gusta. Na plenaerach z portalu "fotogalerie" ludzie mieli różne sprzęty i nikt z nikogo się nie nabijał-że jeden miał L-kę(lub Grzechotkę jak ja) a inny kompakt. Liczyła się pasja.
    "Kablował" nie będę ale choć na szyji będzie mi wisiał Canonik to 15lat robi swoje(sentyment zostanie chyba zawsze) i będę ostro ripostował nabijanie się z tego systemu.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    jednak obstaje przy jakiejs pieknej malowniczej miejscowosci, im mniejsza tym lepsza. koniecznie brak turystow!!!
    ...to może zakopane... A tak na serio, to może coś bliżej centrum, do centrum wszyscy mają blisko pozostaje wybór miejscowości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    jednak obstaje przy jakiejs pieknej malowniczej miejscowosci, im mniejsza tym lepsza. koniecznie brak turystow!!!
    Ale turystki mogą być ;d

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wiesz, ale tu nie chodzi o obrażanie jakieś innej konkretnej osoby tylko naśmiewanie się z użytkowników innych systemów.
    Poczucie humoru i dystans do sprzętu/ludzi/wypowiedzi zawsze się przydaje.
    Zacietrzewienie "bo ktoś śmiał obsmarować mój ukochany sprzęcik" nie jest mile widziane...

Czy Canon jest doskonały? Nie jest.
    Czyli nie zauważasz na forum Canona tak wielu wątków psioczących i najeżdżających na Canona. Nikt tu nigdy nie wmawiał nikomu że Canon jest doskonały, a o wiele częściej jest wprost przeciwnie. (najświeższy przykład - walka z FF/BF w 5D na Żytniej, albo od dawien dawna nagonka na niedopracowany AF w 1DMkIII).

"Kablował" nie będę ale choć na szyji będzie mi wisiał Canonik to 15lat robi swoje(sentyment zostanie chyba zawsze) i będę ostro ripostował nabijanie się z tego systemu.
    To nie "kablowanie" , nie lubię takiego podejścia. Forum to wspólne dobro. Każdy z osobna jak i wszyscy razem powinniśmy dbać o miejsce w którym przebywamy. Jeśli ktoś wyraża się nie na poziomie to należy mu zwrócic uwagę... albo prywatnie, albo w wątku, albo 'akcją moderatorską' (zależy od poziomu wypowiedzi i oceny szans na poprawę).
    To tak jakbyś mówił np na parkingu w lesie "nie sprzątnę po kimś tej plastikowej butelki bo to nie moja sprawa" .

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Poczucie humoru i dystans do sprzętu/ludzi/wypowiedzi zawsze się przydaje.
    Zacietrzewienie "bo ktoś śmiał obsmarować mój ukochany sprzęcik" nie jest mile widziane...
    Potrafię odróżnić, dowcip od głupiej złośliwości. Mój "ukochany sprzęcik" jest na Allegro. Wybrałem -bo potrafię pomyśleć co jest lepsze. Tylko muszę z przykrością stwierdzić że jest tu więcej jakiś głupich złośliwości nie tylko wobec użytkowników innych systemów ale i osób z tego Forum.
    Może jest to wynikiem tego, że jest tu o wiele więcej uzytkowników, a każdy ma swoje humory i 'nie te dni".
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Potrafię odróżnić, dowcip od głupiej złośliwości. Mój "ukochany sprzęcik" jest na Allegro. Wybrałem -bo potrafię pomyśleć co jest lepsze. Tylko muszę z przykrością stwierdzić że jest tu więcej jakiś głupich złośliwości nie tylko wobec użytkowników innych systemów ale i osób z tego Forum.
    Może jest to wynikiem tego, że jest tu o wiele więcej uzytkowników, a każdy ma swoje humory i 'nie te dni".
    Ale da się przeżyć.. taki "zimny chów" - mój szef (od 10 lat) mawiał że jak w tej firmie ktoś wytrzyma 3 miesiące to się nadaje (i chyba jest nienormalny ) a jak nie to trudno..
    Ale ogólnie jest spoko.. z Vitezem widzę że już się zaprzyjaźniłeś
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Kielce

Domyślnie

No pewnie, że spoko. Ja to niespotykanie spokojny człowiek jestem. A jakby co to "w świątecznym ubraniu ma dwa granaty", a ostatnio zamyślam coby sobie jakies ostre narzędzie do plecaczka przyczepić. Będzie wiadomo, że scyzoryk

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O widzisz... jest takie powiedzenie o łańcuchu i sile ogniw. Albo "Suma inteligencji ludzkości jest stała. Tylko ludzi jest coraz więcej."

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

O widzisz... jest takie powiedzenie o łańcuchu i sile ogniw. Albo "Suma inteligencji ludzkości jest stała. Tylko ludzi jest coraz więcej."
    Tutaj nie jest tak źle. Jeno emotek mało...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów