a jaki jest sprzedawany?
Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IIZamieszczone przez raaf
Miałem ten sam dylemat - to dylemat natury teoretycznej. Ale jak przyszło co do czego to sie okazało, że USM musiałbym sprowadzać. Jak dla mnie zbyt duzo czasu. Postawiłem na 350 KIT. Kitowe szkło (18-55 II) i tak na razie służy do "rozpracowania" aparatu. Jak poznam możliwości body zaczne dobierać pod siebie kolejne szkła. Kit pojdzie do szuflady - nie jest najwyzszych lotow.Zamieszczone przez raaf
skromny dorobek...www.pbase.com/alv32
Nie . To USM.Zamieszczone przez raaf
Poczytaj http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=18-55
a na te pytania moge poprosić o odpowiedź?Zamieszczone przez raaf
Mi się wydaje że jak chcesz fotografować mało szybko poruszających sie obiektów i tam gdzie szybko sie sytuacje w kadrze nie zmieniają to nie warto brać USM'a. Do moich zastosowań zwykłe 18-55 wystarcza, ale wiadomo że lepiej mieć coś lepszego jak kogoś stać niż tego nie mieć. Do krajobrazów, imprez "u cioci na imieninach" zwykły KIT wystarcza.
Kupując USM'a zyskujesz przede wszystkim na szybkości ostrzenia.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Zyskujesz swietny aparat z przyzwoitym obiektywem szerokokatnym
A czy to USM czy bezusm'owiec to nie ma naprawde wielkiego znaczenia... Lepiej zainwestuj w inne dobre szkla.
...
raaf...a czytales linki? Tam wszystko jest.Ale skoro wolisz łopatologicznie i na "leniucha" proszę bardzo...przedostatni raz
Czy z USM czy bez to kwestia szybkości AF-a, wyłącznie.
Na jakosć fot to nie ma wpływu, wiec wybor nalezy do Ciebie.
Widze, że na razie jesteś na tyle szczęśliwy , że zastanawiasz sie tylko nad "kitowcami".
Poczytaj jeszcze troche to sam stwierdzisz , że takie rozważania nie maja i tak sensu![]()
wszystkim dzięki za cierpliwość i za odpowiedzi![]()