Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zaginiony temat z testem szybkości komputera?

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie Zaginiony temat z testem szybkości komputera?

Gdzieś wcięło temat z testem szybkości kompa... Test polegał na ściągnięciu obrazka z motylem i zadaniu bodajże radial blura...
    Wpisywałem w szukajce "sprawdź", "przetestuj", "obrazek" i inne, ale nie mogę tego odkopać. Funkcjonuje to gdzieś jeszcze?

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Przetestuj swój komputer! - http://canon-board.info/showthread.php?t=6997
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Dopiero zaczyna Awatar makkak
    Miasto
    Chrzanów, Polska

Domyślnie

mi tez nie dziala poprawnie to wyszukiwanie, znajduje ten watek ale oryginalnego niestety nie :/
    350D, KIT 18-55, Sigma 70-300 4.0-5.6, Canon 50 1.8, 2x512MB, filterki :P

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=6997

Tyle że ten test z motylem dla nowych komputerów nie jest żadnym wyzwaniem, pozwala ocenić tylko jednen rodzaj operacji. Proponukę pobawić się z testem do którego wrzuciłem link gdzieś w tym temacie. Jest tam kombinacja zawierająca otwarcie pliku, przeskalowanie, obrót, rozmycie itp. Wszystko idzie w jednym ciągu z automatu, więc czynnik ludzki nie ma wpływu na osiągnięte wyniki.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Domyślnie

A ja proponuje SuperPi, a wiec liczymy np. liczbe pi do miliona miejsc po przecinku.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    A ja proponuje SuperPi, a wiec liczymy np. liczbe pi do miliona miejsc po przecinku.
    Chyba niebardzo To przetestuje wydajność floating point procesora a test z postu Duty'ego daje możliwość porównania wielu elementów - m.in. cache, dysk, karta graficzna bo to się wszystko razem składa na wydajność systemu. SuperPi to głównie rachunki i zapis na dysku.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Nio to zawsze mamy 3dMark, test z PS, jest dobry, ale ma jedna pare wad, jest uzalezniony od zbyt wielu bzdetow, takich jak miejsce zainstalowania programu, fakt SuperPi to glownie procesor, ale juz 3dMark to caly komputer, grafe mozna zawsze wylaczyc, nio i liczenie zegarkiem tez jest takie wiesz :/ Tutaj mamy odrazu screen, sa zawsze inne programy bo smarki troche zajmuja a komu sie by chcialo to sciagac.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uprawnienia umieszczania postów