Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: co wybrać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Najlepiej jest mieć 5D i 2-3 fajne obiektywy
    najlepiej to dla jednych bedzie FF (w ogole ta nazwa to piekna zagrywka marketingowcow - zawsze byl maly obrazek a teraz dumnie "pelna klatka" - normalnie jakby ameryke odkryli ), dla innych crop a dla jeszcze innych sredni format, dla jednych cyrfa a dla innych ciagle analog.. wystarczy wiedziec czego sie chce a nie isc z owczym pedem, bo jest ogolne parcie na ten a nie inny aparat ;-)

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brodaty Zobacz posta
    Teraz potrzebuję coś krótszego. Biorę pod uwagę dwa obiektywy, sigmę 10-20 i canona 10-22. Jest między nimi spora różnica w cenie /myślę o kupnie używanych/, ale czy również jest duża różnica w jakości? (...)Przeważnie fotografuję krajobrazy i swoje wnuki. Na sigmę prawie mam, na canona muszę trochę poczekać.
    Jak widzisz pojawiła się trzecia propozycja: 5D + np. C 17-40 (jakieś 8200 zł, gdyż ceny są wyjątkowo atrakcyjne). Biorąc pod uwagę kryterium jakości do ceny, amatorski zakres zastosowań i przywiązanie do rzeczy dobrej jakości (EOS 5 "nie D") wybrałbym C 10-22 (za jakieś 1900 zł używany):smile: . Uporzczywie głosuję za C 10-22 bo "ten obiektyw robi dobre zdjęcia":wink: :
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30533
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna
    Miasto
    obrzeża Warszawy

Domyślnie

Wielkie dzięki Marfot, przekonałeś mnie swoimi zdjęciami. C 10-22 to jest to co chcę mieć. A tak na marginesie Twoje zdjęcia są naprawdę świetne.
    5D bym chętnie kupił, ale jest jeden drobiazg, brak kasy. Zaczynam intensywniej szukać C 10-22.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jak widzisz pojawiła się trzecia propozycja: 5D + np. C 17-40 (jakieś 8200 zł, gdyż ceny są wyjątkowo atrakcyjne). Biorąc pod uwagę kryterium jakości do ceny, amatorski zakres zastosowań i przywiązanie do rzeczy dobrej jakości (EOS 5 "nie D") wybrałbym C 10-22 (za jakieś 1900 zł używany):smile: . Uporzczywie głosuję za C 10-22 bo "ten obiektyw robi dobre zdjęcia":wink: :
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30533
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jo-anna Zobacz posta
    witaj,

Niedługo podejmę decyzję o przejściu z nikona do canona i przyznam, że zaciekawiło przejście z 5d do 400d. Prawdopodobnie niedługo 5d doczeka się następcy. Być może zdecyduję się na zakup 400d + 24-70/2.8 + 70-200/4 i za rok, lub dwa przymierzę się do następcy 5d.

W Nikonie irytują mnie szumy na iso640/800/wyższych nie używam z wiadomych przyczyn. W dodatku mam dosyć ciemne szkiełka i mam już powoli tego dosyć.

Ciekawią mnie twoje odczucia po przesiadce na 400d, czy jest aż tak źle jak piszą niektórzy powyżej?
    Przesiadłem się z 5 /analoga/ i jak na razie przyzwyczajam się do swojego nowego maleństwa /5 z gripem leży zupełnie inaczej w ręku/. Muszę się z tym oswoić, a na to potrzeba trochę czasu.
    Ostatnio edytowane przez brodaty ; 01-03-2008 o 21:48 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów