Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: co wybrać?

Jo-anna
    Guest

Domyślnie

witaj,

Niedługo podejmę decyzję o przejściu z nikona do canona i przyznam, że zaciekawiło przejście z 5d do 400d. Prawdopodobnie niedługo 5d doczeka się następcy. Być może zdecyduję się na zakup 400d + 24-70/2.8 + 70-200/4 i za rok, lub dwa przymierzę się do następcy 5d.

W Nikonie irytują mnie szumy na iso640/800/wyższych nie używam z wiadomych przyczyn. W dodatku mam dosyć ciemne szkiełka i mam już powoli tego dosyć.

Ciekawią mnie twoje odczucia po przesiadce na 400d, czy jest aż tak źle jak piszą niektórzy powyżej?

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Albo mi sie wydaje,albo się mylę ale cześć osób nie umie czytać. Gdzie Wy widzicie przesiadkę z 5D NA 400 D ? Bo ja widzę z 5 na 400D -> 5 nie 5D.

Gdyby tak było to faktycznie byłoby to dziwne.Ale nie jest. Patrz wyżej.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jo-anna Zobacz posta
    zaciekawiło przejście z 5d do 400d.
    Czytaj uważnie, przesiadł się z Canona 5 (analoga).

Ciekawią mnie twoje odczucia po przesiadce na 400d, czy jest aż tak źle jak piszą niektórzy powyżej?
    Hmmm... Moim zdaniem każdy narzeka, bo chciałby podbudować swoje ego, bo ma 30/40D, albo 5D.
    Moim zdaniem po pierwsze, kolega nie napisał do jakich zastosowań używa aparatu, nie każmy kupować mu 1Ds Mark III, jeśli używa go amatorsko i li tylko dla przyjemności.
    Po drugie - na jakość zdjęć większy wpływ ma jednak obiektyw, a nie puszka. A nie przesadzajmy, 400D złym aparatem nie jest. Oczywiście brakuje mu wieeeele do 1Ds Mark III (alleluja i padnijmy na kolana) czy do 5D, ale do amatorskich zastosowań wystarczy.
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Zamiast brnąć w to bagno, póki się da pozbąź się szybko tego pokracznego korpusiku z łuszczącą się obudową;
    No wiesz? (zgorszenie)
    Mam 400D od półtora roku i uważam, że to bardzo dobry aparacik. Jestem kompletną amatorką, ale zarobiliśmy z Kanonikiem nawet trochę pieniędzy i mamy teraz dwie eLki. Nic się z niego nie łuszczy, ślicznie się sprawuje na wodzie i w wilgoci, w upale, a na mrozie obrasta lodem, ale działa bez zarzutu. Prawie się z nim nie rozstaję, eksploatuję bez nabożnej czci - ani razu się nie zepsuł ani nie zawiesił, ani w ogóle nic!
    Zacny jest i nie dam złego słowa powiedzieć!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

witaj,

Niedługo podejmę decyzję o przejściu z nikona do canona i przyznam, że zaciekawiło przejście z 5d do 400d. Prawdopodobnie niedługo 5d doczeka się następcy. Być może zdecyduję się na zakup 400d + 24-70/2.8 + 70-200/4 i za rok, lub dwa przymierzę się do następcy 5d.

W Nikonie irytują mnie szumy na iso640/800/wyższych nie używam z wiadomych przyczyn. W dodatku mam dosyć ciemne szkiełka i mam już powoli tego dosyć.

Słuchaj a może jednak pozostaniesz w Nikonie Pełnoklatkowy D3 ma tak rewelacyjnie niskie szumy, że nawet kilku ludzi z Canona przymierzało się do zmiany systemu. Teraz kup sobie Nikkora a za 2-3 lata cena D3 będzie już tak niska że kupisz go bez problemu, a szkło będzie jak znalazł. A kto wie czy za rok Nikon nie wypuści np D400 z FF. To jest walka gigantów a my maluczcy musimy tylko patrzeć na rozwój wydarzeń.

Jo-anna
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Teraz kup sobie Nikkora a za 2-3 lata cena D3 będzie już tak niska że kupisz go bez problemu, a szkło będzie jak znalazł. A kto wie czy za rok Nikon nie wypuści np D400 z FF. To jest walka gigantów a my maluczcy musimy tylko patrzeć na rozwój wydarzeń.
    2-3 lata to baaaardzo długo :-(
    Teraz N70-300VR jest praktycznie nieużywany w pochmurne dni. Nawet 18-70/3.5-4.5 jakby ciut ciemniejszy bo zmusza do korzystania z dłuższych czasów, lub wyższego iso :-(
    Ostatnio edytowane przez Jo-anna ; 26-02-2008 o 16:29

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Rozumiem. Daj znać jak już kupisz nowy sprzęt. Koniecznie opisz swoje wrażenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Przeciez do 400d mozna kupywac eLki nie trzeba sie meczyc Efsami ja
    pewnie, zwlaszcza jak chcesz miec szerzej niz 17-40/16-35 - kleska urodzaju z tymi szerokimi elkami pod cropa :wink:

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Nagle wszyscy zaczęli się męczyć EF-s'ami? Obiektyw jak obiektyw, a podejrzewam, ze crop mimo wszystkich przepowiedni nie zniknie tak szybko. No i nie kazdy użytkownik cropa planuje, że "jutro" zmieni na FF. No i jakoś też nie za bardzo udało mi się udczuć tą syfiastość 300D (miałem i nadal bym miał gdyby nie miał już swoich lat). Uważam, ze lepiej jest mieć ze 2-3 fajne obiektywy i xxxD niż 5D i obiektywy średniej klasy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Nagle wszyscy zaczęli się męczyć EF-s'ami? Obiektyw jak obiektyw, a podejrzewam, ze crop mimo wszystkich przepowiedni nie zniknie tak szybko. No i nie kazdy użytkownik cropa planuje, że "jutro" zmieni na FF. No i jakoś też nie za bardzo udało mi się udczuć tą syfiastość 300D (miałem i nadal bym miał gdyby nie miał już swoich lat). Uważam, ze lepiej jest mieć ze 2-3 fajne obiektywy i xxxD niż 5D i obiektywy średniej klasy.
    Najlepiej jest mieć 5D i 2-3 fajne obiektywy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów