Czy ta matówka daje się zamontować tylko w jeden sposób? Może założyłeś ją po prostu odwrotnie?
Czy ta matówka daje się zamontować tylko w jeden sposób? Może założyłeś ją po prostu odwrotnie?
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
paprochów nie ma bo jak pisałem wcześniej po włożeniu standardowej matówki problem znika - widzę że nikt nie spotkał się z podobnym problemem pozostaje mi więc reklamacja
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzięki za pomoc
Ostatnio edytowane przez milko ; 26-02-2008 o 20:19 Powód: Automerged Doublepost
Spokojnie.. miałem to samo z matówką architektoniczną.
Ale rozwiązanie już napisał MMM. Masz źle włożoną matówkę w blaszaną rameczkę. Ewentualnie rameczka nie wskoczyła dokładnie na swoje miejsce. Podobne problemy mogą sie zdarzyć również po wydmuchiwaniu pyłków z matówki.
Zacznij od dokładnego dopchnięcia ramki matówki tak, aż usłyszysz, że sie zatrzasnęło. Powodzenia.
Jarek
hej
zrobiłem jak napisałeś (kilka razy) niestety bez sukcesów a potem włożyłem standardową i jest ok - chyba jednak to wina matówki![]()