Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon 400D i EF 28-135mm IS USM 3.5-5.6

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie Canon 400D i EF 28-135mm IS USM 3.5-5.6

Fotografując rajdy samochodowe sprzętem takim jak w tytule zauważyłem, że w sekewncji zdjęć wykonywanych rajdówce zbliżającej się bardzo szybko do mnie, kilka zdjęć ma błędnie ustawioną ostrość (tryb preselekcji czasu, ostrość ustawiana na centralny punkt, autofocus ciągły). Są również zdjęcia z ostrością poprawnie ustawioną. Wygląda to tak jakby sprzęt nie nadążał ustawiać ostrość. Moje pytanie brzmi: czy wina leży po stronie body czy obiektywu? Która część zestawu nie nadąża za obiektem?

Domyślnie

Chyba body
    Ja na 40d z tym obiektywem nie miałem kłopotów I to też na rajdzie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suns23 Zobacz posta
    czy wina leży po stronie body czy obiektywu? Która część zestawu nie nadąża za obiektem?
    ja pym zaryzykowal stwierdzenie, ze rownie dobrze wina moze lezec po stronie FOTOGRAFA

moze byc tak chocby dlatego, ze w trkacie serii punkt af trafia np. na jednolity fragment karoserii i nie ma sie na czym "zaczepic" - twoja w tym rola by tak sie nie dzialo ;-)

kiedys fotografowalem rajdy tamronem 28-75 - af ma znacznie wolniejszy niz 28-135 a puszka jaka wtedy dysponowalem to 350d wiec tez odczuwalnie gorszy niz 400d.. ale jakos sie dalo, podobnie jak xx lat temu gdy fotografowano aparatami bez af ;-)

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ja pym zaryzykowal stwierdzenie, ze rownie dobrze wina moze lezec po stronie FOTOGRAFA
    Też mi to przyszło do głowy. Ostatnio robiłem zdjęcia na koszykówce Canonem 50/1.8 (który ponoć do takich zastosowań jest słabiuśki), ale zdjęcia mi wyszły moim zdaniem nienajgorsze. A też mam Canona 400D.
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów