Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: wytrzymałość 350D i 20D

krzesieg
    Guest

Domyślnie wytrzymałość 350D i 20D

witam, chce kupic jeden z tych aparatow i poniewaz pstrykam duzo zdjec w bardzo trudnych warunkach (zuzel - duzo pylu i kurzu) to zalezy mi na niezawodnosci - czy ktos wie po ilu fotkach pada migawka w tych aparatach
    dzieki za pomoc
    Grzesiek

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

na pewno 20D jest lepiej uszczelniony

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Żużel i dużo pyłu ma się nijak do żywotności migawki. Żaden z powyższych modeli nie jest przeznaczony do "heavy duty". Tutaj niestety zabawa jest dużo droższa i zaczyna się od 1D.
    Pentax K-5 II, Leica M9

krzesieg
    Guest

Domyślnie

tak, ale to inna półka cenowa :-)
    obecnie ponad połowa foto na żużlu pstryka 10D - ktory jest na rowni z 20D i są bardzo zadowoleni
    z tym, że obecnie są juz nowsze modele i dlatego zastanawiam sie pomiedzy 350d i 20d
    chodzi mi o uszczelnienia obudowy przed pyłem i ile zdjęć można zrobić jednym i drugim przed wymianą migawki

Domyślnie

Z tego co czytałem to pisali ze oba (350 i 20) maja inną migawke... opisywali ze "ma mniej problematyczny odgłos migawki" - takiego uzyli stwierdzenia. Zwazajac ze 350 jest najnowszym produktem i powstał pozniej to moze ma nowoczesniejsza/ bardziej trwala migawke- chciejstwo czy mozliwe to?

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

eee
    gdzies tu na forum juz napisał forumowicz nie pamietam który
    a i znaleźć można gdzie indziej ze migawka 350 ma około albo nawet dokładnie
    migawke o zywotnosci połowy tej z 20

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit
    eee
    gdzies tu na forum juz napisał forumowicz nie pamietam który
    a i znaleźć można gdzie indziej ze migawka 350 ma około albo nawet dokładnie
    migawke o zywotnosci połowy tej z 20

pozdrawiam
    To ze sie komus zepsula to nie dowod.... nawet najnowszse samoloty spadaja.... i mercedesy na gwarancji sie psuja.... nie bardzo chce mi sie wierzyć aby w ciagu 2-3 miesiecy gdy sa na naszym rynku ktos zrobil 50.ooo zdjec.....

Piotr
    Lutek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Z tego co czytałem to pisali ze oba (350 i 20) maja inną migawke... opisywali ze "ma mniej problematyczny odgłos migawki" - takiego uzyli stwierdzenia. Zwazajac ze 350 jest najnowszym produktem i powstał pozniej to moze ma nowoczesniejsza/ bardziej trwala migawke- chciejstwo czy mozliwe to?

Pozdrawiam
    ten model co miałem w reku (350D) wydawał "gwizd" nie trzask migawki!! jakby chciał na psa zagwizdac. dziwny odgłos a migawka w 20 jest ok drugi raz przekrecam licznik!! i bez awarji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobra rada
    ten model co miałem w reku (350D) wydawał "gwizd" nie trzask migawki!! jakby chciał na psa zagwizdac. dziwny odgłos a migawka w 20 jest ok drugi raz przekrecam licznik!! i bez awarji
    Staram sie być obiektywny choc sam mam 350D i nie jest moim intencją udowodnienie ze 350 jest lepsze od 20..... bo to bzdurna dyskusja.... więc wobec takiego nastawienia rozmowcow wylaczam sie z niej...
    Lutek

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

żywotność określa producent
    nie pisałem ze jak komus padła po 4k to znaczy
    ze taka jest żywotność A może gdzies to napisałem ? ze to jakis dowód ? z tego co widze to pisałem tylko na temat zywotności a nie przypadku kogoś
    komu sie szybciej zepsuł...........

cytat: dotyczący tematu a nie czepialstwa Twojego:
    The EOS 20D has a high performance shutter designed for increased reliability (100,000 cycles), the Digital Rebel XT has the normal Canon shutter (about 50,000 cycles).

źródło:
    http://www.bobatkins.com/photography...0d.html#better
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów