Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon a720is czy Canon A590is !

jezyk26
    Guest

Domyślnie Canon a720is czy Canon A590is !

Myślę nad zakupem aparatu tylko nie wiem który wybrać czy Canona A720is czy Canona A590is. Czy ktoś umiał by mi doradzić czym sie różnią i który jest lepszy do robienia zdjęć na imprezach i na wyjazdach w plenerze. A może ktoś by mi doradził inny aparat z Canona w podobnej cenie . Jestem amatorem i się mało znam na właściwościach aparatów i nie wiem co i jak znaczy. Z góry dziękuję.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Dołącze się do pytania, wybieram właśnie aparat dla rodziców i też zastanawiam się dokładnie nad tymi dwoma modelami...
    O a720 pewnie ktoś się wypowie bo aparat jest już troche na rynku, gorzej pewnie z a590 bo tego modelu pewnie nikt w ręce jeszcze nie miał, podobnie z testami, których a590 nie ma za wiele...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

O 720 na forum jest pełno Miałem go przez pewien czas i uważam że to bardzo fajny aparacik. A o 590 nic nie wiem. Specyfikacje nie są w miarę podobne ale co mi się rzuciło w oczy to wymiary. A720 jest malutki a 590 jest od niego mniejszy i to bym też wziął pod uwagę bo A720 nie trzyma się zbyt wygodnie więc z tamtym może być bardzo kiepsko.

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

hej
    za zakupem canona A720 przemawia większy optyczny zoom, generalnie niczym więcej się nie róznią (poza drobna różnica w cenie) a i jeszcze a 720 jest troszkę większy, ale tu już jak kto woli. według mnie warto poczytać opinie, z tego co ja wiem to w serii A7xx zasilanie 2 paluszkami powodowało że lampa sie długo ładowała do następnego zdjęcia. ja mam kompakt A530 i nie narzekam, przy czym znajomy ma A700 i jest bardzo zadowolony oba na pewno sie sprawdzą na imprezie czy plenerze

a na imprezę pasują stylowe canony z serii IXUS
    Piotrek S.

Uprawnienia umieszczania postów