Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: Karty CF 8GB i większe

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Od kiedy przerzuciłem się całkiem na rawy 2x1GB to za mało
    Właśnie chcę kupić w sumie 16GB do 350D.
    Jak na razie z w/w postów wnioskuję, żeby kupić 2x8GB albo 4x4GB. Myślę również o Sandisku (lub może Pretec). Tylko proszę o poradę co do minimalnej prędkości (czy nie-extreme będzie hulać czy nie).
    Pozdr.
    Mam Extreme III i w 350D mi hula jak nic, nie wiem jak to jest z Ultra II. Ale może warto spojrzeć w przyszłość i brać już Extreme III. Fakt, masz ten sam dylemat co ja, nie potrzebna prędkość a miejsce bo RAWy dużo zajmują.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Jednak nie polecam takich dużych kart - lepiej kupić 2,3 karty o mniejszej pojemności niż jedną dużą. W przypadku uszkodzenia karty nie traci sie wszystkich fotek, a jedynie część.
    Ale przy dwóch kartach jest dwa razy większe prawdopodobieństwo że któraś z tych kart padnie8)
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

MTW
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    Ale przy dwóch kartach jest dwa razy większe prawdopodobieństwo że któraś z tych kart padnie8)
    lepiej żeby padła jedna np 4GB która kosztuje ok 160zł niż jedna 8GB która kosztuje ok 300zł już nie liczę zdjęć które są bezcenne dla wielu z nas

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    Ale przy dwóch kartach jak jedna padnie to jest szansa że połowa zdjęć ocaleje

Kwestia priorytetów
    IMHO przy obecnych wielkościach matryc i co za tym idzie wielkości plików optymalne są karty o pojemności 4Gb
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MTW Zobacz posta
    lepiej żeby padła jedna np 4GB która kosztuje ok 160zł niż jedna 8GB która kosztuje ok 300zł już nie liczę zdjęć które są bezcenne dla wielu z nas
    chcesz powiedzieć że istnieje większe prawdopodobieństwo że mając jedna dużą kartę, padnie ona szybciej niż jedna z dwóch małych, tylko dlatego że ta jest większa jest dwa razy większa?
    zresztą wątpię żeby klientów interesowało w takim przypadku jakie to karty i ile za nie dałeś.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ale przy dwóch kartach jak jedna padnie to jest szansa że połowa zdjęć ocaleje

Kwestia priorytetów
    IMHO przy obecnych wielkościach matryc i co za tym idzie wielkości plików optymalne są karty o pojemności 4Gb
    no w sumie tak - chyba że się robi DSem
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 01-03-2008 o 18:38
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Kwestia priorytetów
    Niby tak, ale po przesiadce na 40D z 20D jakoś mi te cztegogigówki dziwnie szybko się zapychają, a 8GB Sandiski E III robią się kusząco tanie

Coś już napisał Awatar luccass
    Miasto
    Warszawa, Skierniewice

Domyślnie

Słuchajcie a co z 300D, jaką kartę max powinien obsłużyć aparat?

dzięki za info
    pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MTW Zobacz posta
    prawda jest taka ze karty 4GB i wieksze powinno sie formatowac w kompie
    Ja uzywam 4GB na 400D i 40D i w obydwu przypadkach formatuje je bezposrednio w body - chyba ze cos pominalem i "powinno sie formatowac w kompie" jak napisales?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Coś już napisał Awatar luccass
    Miasto
    Warszawa, Skierniewice

Domyślnie

Format formatem, a zna ktoś odpowiedz co do 300D jaki rozmair karty powinien obsłużyć?

dzięki za info

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luccass Zobacz posta
    Format formatem, a zna ktoś odpowiedz co do 300D jaki rozmair karty powinien obsłużyć?

dzięki za info
    Wydaje mi się, że obsługuje 4GB. Bo kolega miał 300D i chyba robił kilka mi zdjęć bo potrzebowałem i dawałem mu moją kartę Sandiska 4GB Extreme III - ale głowy sobie nie dam uciąć, bo miałem wtedy też 1GB Kingstona

BTW, skoro temat wypłynął na wierzch, postaram się niedługo wkleić tutaj tabele z wynikami: ile zdjęć aparat mieści na pustej, sformatowanej karcie pamięci (według aparatu) w Canon 5D, 40D, 30D, 400D, 350D - może się komuś przyda i rozwieje wątpliwości: czy 4GB będzie odpowiednia czy będzie dla mnie za mało ile się mieści. Owa tabela będzie zawierać ilość zdjęć dla każdej czułości.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów