-
350D - wbudowana lampa (1 czy 2 blysk??)
witam
ciekawi mnie czy wbudowana lampa blyskowa w eosie 350D jest na 1 czy 2 blysk, gdyz biore pod uwage przy zakupie lamp studyjnych i maja niektore na jeden blysk i nie wiem czy bedzie wspoplracowac
ze wzgledu na koszty pomijam wyzawlanie radiowe
z gory dzieki za odpowiedz
pozdro
-
-
Nie wiem na pewno czy mozna w 350D przestawic blysk na druga kurtynke - ale jesli mozna to nie ma roznicy czy to bedzie lampa wbudowana czy zewnetrzna.
-
Dopiero zaczyna
Auwo, można w 350-tce ustawic błysk na druga kurtyne.
-
-
Tak, raczej na pewno to właśnie miał na myśli.... tylko nic mu nie ujmując - wchodzi w lampy studyjne, nie wiedząc nic o tej wbudowanej...
Domyślam się, że zamierzasz wykorzystywać do wyzwalania fotocelę
Odpowiadając: wbudowana (jak każda) daje przedbłysk w e-ttl'u, co Ci nie bałdzo pasuje...
-
Pełne uzależnienie
Zamotaliscie 
Pierwsza i druga kurtyna to tylko to, ze blysk wlasciwy wypada na zamkniecie migawki a nie otwarcie... Roznica widoczna przy dlugich czasach naswietlania.
Wbudowana w 350'tce zawsze blyska dwa razy i nie ma mozliwosci tego wylaczyc... Nie mozesz sobie kupic byle studyjnych... Musisz miec fotocele na drugi blysk... A jak nie to bedziesz klac.
-
spoko troche zamotalismy - zla interpretacja slowa "błysk"
-
Eee tam, od razu zamotaliśmy... społem rozebraliśmy pytanie na wszystkie możliwe sposoby i udzieliliśmy odpowiedzi
To dopiero forum...:P
-
-
>Wbudowana w 350'tce zawsze blyska dwa razy i nie ma mozliwosci tego wylaczyc... Nie mozesz sobie kupic byle studyjnych... Musisz miec fotocele na drugi blysk... A jak nie to bedziesz klac.[/QUOTE]
Możesz spróbowac na pełnym manualu - wtedy lampa powinna błeskać 1 raz a w menu jej błysk osłabic max by tylko wyzwalała fotocele a nie wpływała bardzo na motyw - teoretycznie bo nie mam 350 - tak robie w G3.
Napisz o efektach
Fot.n.a.
Uprawnienia umieszczania postów