A pewnie, _wbudowana_ zawsze dwa razy błyska...![]()
A pewnie, _wbudowana_ zawsze dwa razy błyska...![]()
No a jaka lampe masz w temacie watku?Zamieszczone przez rysiaczek
![]()
na temat lampy z wątku wypowiedziałem się kilka postów wcześniej... a ten cytat dotyczył Metz'a (o którym pisałem powyżej)...Zamieszczone przez Vitez
hmm ale sie rozpisaliscie
wlasnie mam dwie lampy studyjne starszego typu Elfo 300 Studio flash i nie maja zadnej wbudowanej fotoceli, zreszta pomyslalem ze najwyzej kupieje nadajnik i odbiornik do jednej lampy studyjnej a w drugiej podepne prosta fotocele na jeden blysk , i bedzie dzialac tak ze jak wyzwoli przez radio ta pierwsza lampe to blysk wyzwoli druga lampe
czy to jest dobre rozwiazanie?
moze ktos testowal wbudowana lampe na dzialanie fotoceli?
możesz ewentualnie też kupić na allegro sanki z portem do podpięcia lampy za pomocą kabelka - powinno znacznie taniej wyjść niż radio...
wez jeszcze pod uwage ze lampa studyjna ma napiecie synchro ok 300 V to jak mam podpiac lampe do tych sanek? zebym spalil tego eosa 350D
Gdzieś był schemat prostego układu który to załatwia - jak ktoś ma to prosze o link.
Michał
lampę masz podpiąć normalnie, kabelkiem... a sanki, o których myślałem załatwiały problem wysokiego napięcia.
a gdze mozna kupic takie sanki, jaki to model ?bo tego duzo jest i nie wiem ktory bylby odpowiedni do tego aparatu
no tu już Ci nie pomogę - z tego co widzę na allegro tymczasem pustka... A model - stopka Canonowska, upewnij się tylko, że napięcia nie przenosi z powrotem (ale to już wiesz)