Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: Hale,Zdjęcia z trybun, Akredytacje itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Z lampą to jest tak, że różne warunki stawia artysta czy organizator. Np. na koncercie Rynkowskiego w sali dostałem pozwolenie na fotografowanie podczas tylko jednego utworu i było obojętne czy z lampą czy bez, potem miałem zniknąć i nie przeszkadzać artyście i widzom. Na dodzie chyba przez trzy utwory można było fotografować i wszyscy zainteresowani byli wciśnięci w pole 2 X2 m. Na koncercie Perfectu czy Kultu można było fotografować przez cały czas trwania koncertu dowolną techniką. Np. na Myslovitz pierwszych kilka utworów z lampą a następne bez. Dlatego na tym krótkim przykładzie widać, że raczej lepiej zapytać się organizatora aby nie mieć sytuacji, że robimy zdjęcia z lampą organizator zwraca nam uwagę, że nie można my dalej robimy i na następnym koncercie prosimy o akredytacje a organizaotr mówi nam nie bo nie potrafiliśmy uszanować wcześniej ustalonych przez niego warunków.
    Zrozumiałem, wiele zależy od widowni i mojego wyczucia taktu.

Jeśli chodzi o organizatorów (miasto) to nie przypuszczam, aby stawiali jakiekolwiek warunki dla mnie.

Wynajęli grupę ludzi do roboty, opłacają i wymagają, chyba, że będą (są) pewne punkty umowy odnośnie warunków zatrudnienia o których muszę się dowiedzieć.

Dziękuję:wink:
    Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Nie czytałem wszystkich odpowiedzi, ale z tym "profesjonalnym sprzętem" to jest tak, że organizator ustala zasady i pozwalają wejść z kompaktami, a z aparatami załóżmy z wymiennymi obiektywami już nie. Jest tak jak powie organizator i nic z tym nie można zrobić (chyba, że przemycisz :) albo wejdziesz z resztą fotografów po przerwie (tak jak ja ostatnio :)

Coś już napisał

Domyślnie

To taka teraz ciekawostka odnośnie nie wpuszczania z PRO sprzętem. Właśnie Sigma wypuściła KOMPAKT z pełno klatkową matrycą - więc już foty prawdopodobnie będą na porządnym poziomie, a aparacik do kieszeni . Jak mania pełno klatkowców się rozpowszechni sądzę, że nie będzie podziału na profesjonalny sprzęt i nieprofesjonalny - po prostu zakaz uwieczniania materiału (tylko kto upilnuje takich gości z małpkami - nierealne, monitoring jak na stadionach i kary; fotografikom przypisze się łatkę ala pseudokibice ).

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    To taka teraz ciekawostka odnośnie nie wpuszczania z PRO sprzętem. Właśnie Sigma wypuściła KOMPAKT z pełno klatkową matrycą - więc już foty prawdopodobnie będą na porządnym poziomie, a aparacik do kieszeni .
    To jeszcze rzuć okiem na ogniskową obiektywu w tej Sigmie (która jest już od jakiegoś czasu i nie jest pełnoklatkowa).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów