Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Hale,Zdjęcia z trybun, Akredytacje itp.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz_M Zobacz posta
    Kolego, czy Ty aby nie masz syndromu dnia wczorajszego?
    Niczego takiego nie zaobserwowałem :-).

Albo nie bardzo rozumiesz kontekst całego zdania, albo czytasz tylko fragmenty...
    Doskonale rozumien kontekst całej wypowiedzi do której się odnosiłem. Moja wypowiedź nie była kierowana do Twojej osoby, ponieważ to nie Ty jesteś autorem tego stwierdzenia.

Odnoszę wrażenie iż staltus zadał pytanie w taki sposób i w takim kontekście iż nie bardzo wiadomo o co tak naprawdę mu chodzi i z czym tak naprawdę ma problem.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-06-2008 o 13:06
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stultus Zobacz posta
    mam pytanie czy zrobiem lepsze zdjecia jakościowo niz te
    http://www.przemyslowa.internetdsl.p...ka/siatka.html
    Z tego co widze to zdjecia robione kompaktem i skoki f/3,5-f/5,6 - popatrz w we wlasciwosciach tych zdjec..
    Nie da sie przewidziec jakie fotki zrobisz, to zalezy od Ciebie i od tego jak sie przylozysz. Moze dla swojego spokoju udaj sie w miejsce podobnie oswietlone i popstrykaj - mniej wiecej bedziesz wiedziec jak ustawic aparat. Jesli boisz sie nieudanych zdjec i nie masz wprawy w ustawianiu manuala skorzytsaj z gotowych programow np. sport i portret.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Łukasz_M
    Guest

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta

Doskonale rozumien kontekst całej wypowiedzi do której się odnosiłem. Moja wypowiedź nie była kierowana do Twojej osoby, ponieważ to nie Ty jesteś autorem tego stwierdzenia.
    A to przepraszam
    Ostatnio edytowane przez Łukasz_M ; 12-06-2008 o 13:16 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

...IMHO jak ktoś zadaje pytanie czy na preselekcji przysłony ma ustawić czas
    1/160s, a dodatkowo pisze że ma akredytację dziennikarską, to ja już jestem głupi.
    ...
    mam podobne odczucia, najpewniej stultusowi się pomyliło.

1/160s na Tv to jak myślę punkt wyjścia, strzelić kilka testowych i zobaczyć histogram. Przypuszczam, że automatyka otworzy maksymalnie przysłonę, ale i tak będzie to niewystarczające do prawidłowej ekspozycji. Pozostaje zwiększyć szybkość iso lub wydłużyć czas. Użycie lampy może stanowić problem, organizatorzy mogą sobie nie życzyć błysków, to po pierwsze. Po drugie zależy jak daleko będziesz od miejsca akcji i czy lampa dosięgnie tematu. Po trzecie ciężko ci będzie od czegokolwiek odbić światło, chyba że asystent z parasolką ci się trafi. Pozostaje skierować ją na wprost co w połączeniu z niewątpliwym koktajlem różnych żródeł światła może zaowocować problemami z właściwym balansem bieli.
    ...cholerka, ciemnawy ten twój zoom....
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Jeden taki "rozrywkowy" wątek o zbliżonej tematyce był niedawno, więc to połączyłem.
    Ja Was koledzy rozumiem, jednak byłbym wdzięczny aby tego nie nakręcać...

natomiast na poważnie sporo mozna się dowiedzieć z tych wątków:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30791
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25202

są tam przykładowe parametry ekspozycji, itd...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

wiem
    ze ciemny zoom lampe bede uzywał gdzie sie da ;-) np. potrety
    ps. wiem ze nie bardzo pro sie zachowałem podając ten link ale myślałem ze jak ktoś na pisze ze zrobiem lepsze foty to mi moje ego sie wzroścnie
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stultus Zobacz posta
    ps. wiem ze nie bardzo pro sie zachowałem podając ten link ale myślałem ze jak ktoś na pisze ze zrobiem lepsze foty to mi moje ego sie wzroścnie
    nie rozumiem Twojej logiki

zrób te foty, wstaw gdzies po weekendzie i wtedy bedziemy dyskutować, które są lepsze.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Aby nieco uzdrowić atmosferę w tym wątku, powrócę do początku, gdzie było zadane całkiem inne pytanie.
    Później wątek jakoś dziwnie ewoluował.

Powróćmy zatem.
    Mam legitymację prasową i wejściówkę.
    Przypadek pierwszy:
    Mam fotografować koncert zespołu KOMBI na stadionie - organizator miasto,
    Jak z lampą błyskową (jeśli będzie taka potrzeba), czy nie łamać się i strzelać, aż mnie wywalą, ale co zrobię to moje

Drugi.
    W sali widowiskowej tak samo, mam fotografować Kabaret Moralnego Niepokoju
    Miewaliście jakieś problemy

PS. Zaznaczam, że po lampę błyskową sięgnę jak już będę musiał i nie nadużywał, jeśli w ogóle będę mógł ją użyć

PS1. AHA jeszcze jedno, to KOMBI to mnie będzie interesowało w małym procencie, jak zrobię im kilka fotek to wszystko, reszta to atmosfera na stadionie.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 12-06-2008 o 15:16
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Aby nieco uzdrowić atmosferę w tym wątku, powrócę do początku, gdzie było zadane całkiem inne pytanie.
    Później wątek jakoś dziwnie ewoluował.

Powróćmy zatem.
    Mam legitymację prasową i wejściówkę.
    Przypadek pierwszy:
    Mam fotografować koncert zespołu KOMBI na stadionie - organizator miasto,
    Jak z lampą błyskową (jeśli będzie taka potrzeba), czy nie łamać się i strzelać, aż mnie wywalą, ale co zrobię to moje

Drugi.
    W sali widowiskowej tak samo, mam fotografować Kabaret Moralnego Niepokoju
    Miewaliście jakieś problemy

PS. Zaznaczam, że po lampę błyskową sięgnę jak już będę musiał i nie nadużywał, jeśli w ogóle będę mógł ją użyć

PS1. AHA jeszcze jedno, to KOMBI to mnie będzie interesowało w małym procencie, jak zrobię im kilka fotek to wszystko, reszta to atmosfera na stadionie.
    Z lampą to jest tak, że różne warunki stawia artysta czy organizator. Np. na koncercie Rynkowskiego w sali dostałem pozwolenie na fotografowanie podczas tylko jednego utworu i było obojętne czy z lampą czy bez, potem miałem zniknąć i nie przeszkadzać artyście i widzom. Na dodzie chyba przez trzy utwory można było fotografować i wszyscy zainteresowani byli wciśnięci w pole 2 X2 m. Na koncercie Perfectu czy Kultu można było fotografować przez cały czas trwania koncertu dowolną techniką. Np. na Myslovitz pierwszych kilka utworów z lampą a następne bez. Dlatego na tym krótkim przykładzie widać, że raczej lepiej zapytać się organizatora aby nie mieć sytuacji, że robimy zdjęcia z lampą organizator zwraca nam uwagę, że nie można my dalej robimy i na następnym koncercie prosimy o akredytacje a organizaotr mówi nam nie bo nie potrafiliśmy uszanować wcześniej ustalonych przez niego warunków.

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

Hm nie polecam robić zdjęć Fell na koncercie zrobiłem kilka fotek chce podejść bliżej metr a koleś "ej stary oni grają koncert..." ok narka...
    (hm dodam że w tym samym tygodniu robiłem zdjęcia na innych koncertach np kalwi&remi i nikt nie protestował)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów