Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Hale,Zdjęcia z trybun, Akredytacje itp.

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Dzięki ARTUS za uświadomienie i przedstawienia sprawy z tej drugiej strony - bo o tym się nie mówi dlaczego tak jest robione. Przyznaję że nie przyszło mi do głowy że można butelki z napojem użyć jako "broni", być może dlatego że z natury jestem spokojny nie szukam tego typu "wrażeń". A że wspomiałem coś o zarabianiu kasy to nie był to sarkazm ani przejaw wrogości, poprostu nie biorąc nawet na myśl i pod uwage tego co ARTUS wyjaśnił, tylko taka myśl mi przyszłą do głowy (w sumie człowiek jest skazany na brak wyboru - np. osoba z jakim uczuleniem może pićtylko określony typ płynów a wtym przypadku w pewnym sensie jest "dyskryminowana"). Ale to tylko moja subiektywna opinia.
    Oczywiście chodzilo mi o napoje w plastikowych butelkach bo wiadomo ze szklo od razu odpada. Jednak przy okazji -skoro masz z tym doczynienia- czy mógłbyś coś wspomieć o ewentualnych faktach "rekwirowania" sprzętu foto-video ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spino Zobacz posta
    Dzięki ARTUS za uświadomienie i przedstawienia sprawy z tej drugiej strony - bo o tym się nie mówi dlaczego tak jest robione. Przyznaję że nie przyszło mi do głowy że można butelki z napojem użyć jako "broni", być może dlatego że z natury jestem spokojny nie szukam tego typu "wrażeń". A że wspomiałem coś o zarabianiu kasy to nie był to sarkazm ani przejaw wrogości, poprostu nie biorąc nawet na myśl i pod uwage tego co ARTUS wyjaśnił, tylko taka myśl mi przyszłą do głowy (w sumie człowiek jest skazany na brak wyboru - np. osoba z jakim uczuleniem może pićtylko określony typ płynów a wtym przypadku w pewnym sensie jest "dyskryminowana"). Ale to tylko moja subiektywna opinia.
    Oczywiście chodzilo mi o napoje w plastikowych butelkach bo wiadomo ze szklo od razu odpada.
    No niestety - taka jest rzeczywistość - nawet przed meczami siatkówki - której kibice uchodzą za świetnych i zdyscyplinowanych zbiera się czasem niezła "kolekcja", a już nie mówię o meczach piłki ręcznej czy oczywiście nożnej.. reczę ci za to że nie chciałbyś być na imprezie w towarzystwie osób wyposażonych w takie "gadżety"
    Co do uczuleń - chyba nie ma kogoś kto byłby uczulony na wodę mineralną czy coś takiego - a jeśli nawet - to myślę że zgłoszenie się takiej osoby z odpowiednim kwitem od lekarza załatwi sprawę.

Cytat Zamieszczone przez spino Zobacz posta
    Jednak przy okazji -skoro masz z tym doczynienia- czy mógłbyś coś wspomieć o ewentualnych faktach "rekwirowania" sprzętu foto-video ?
    To z bezpieczeństwem nie ma już wiele wspólnego - najczęściej jest własnym "widzimisię" organizatora/wykonawcy itp. - ochronie każą brać w depozyt to bierze - ale akurat ochrona nie pali się w ogóle do tego typu zabaw - bo to tylko problem - trzeba gdzieś to trzymać, nie zepsuć, pobierać za jakimś pokwitowaniem, potem wydawać itp. - tak że jak nie ma wyraźniego przykazania robienia takich rzeczy to ochrona na pewno sama się do tego nie zabierze - a oraganizator z reguły jak usłyszy ile za to trzeba dopłacić to też nie za bardzo się pali.. najczęściej jest tak że wykonawca strzela "focha" i chcąc nie chcąc trzeba to robić - ale wtedy organizator najczęściej dba o to żeby wcześniej tenat niewpuszczania ze sprzętem AV nagłośnić (np. informacja na biletach itp. ) - oczywiście komórek nikt nie zabierze ale już większy sprzęt i owszem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

kieplinek
    Guest

Domyślnie

Znaczy się ja w tej kwestii mam jedno zastrzeżenie. arturs napisałeś w ostatnim zdaniu coś co mnie zaszokowało. Bo "oczywistą oczywistością" jest fakt że nagłaśnia się sprawę wnoszenia sprzętu fotograficznego na tego typu imprezy ( na biletach , regulaminach, stronach www...) ale z tego co wiem ochrona nie ma prawa rekwirować sprzętu. Opisałeś tutaj sytuację prawidłową z miejscem do przechowywania za potwierdzeniem itd. ale rekwirować prawa nie mają.

Ochrona to (niestety) temat rzeka w naszym pięknym kraju. Sam byłem ofiarą nieprofesjonalności panów z ochrony którzy chcieli mi zabrać sprzęt na jednej z hal tłumacząc to tym, że obiektyw (70-200L) który jest przymocowany do puszki może posłużyć jako broń...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    Znaczy się ja w tej kwestii mam jedno zastrzeżenie. arturs napisałeś w ostatnim zdaniu coś co mnie zaszokowało. Bo "oczywistą oczywistością" jest fakt że nagłaśnia się sprawę wnoszenia sprzętu fotograficznego na tego typu imprezy ( na biletach , regulaminach, stronach www...) ale z tego co wiem ochrona nie ma prawa rekwirować sprzętu. Opisałeś tutaj sytuację prawidłową z miejscem do przechowywania za potwierdzeniem itd. ale rekwirować prawa nie mają.

Ochrona to (niestety) temat rzeka w naszym pięknym kraju. Sam byłem ofiarą nieprofesjonalności panów z ochrony którzy chcieli mi zabrać sprzęt na jednej z hal tłumacząc to tym, że obiektyw (70-200L) który jest przymocowany do puszki może posłużyć jako broń...
    Pisząc zabrać miałem na myśli oczywiście "zabrać do depozytu" - a nie zabrać na zawsze... moja wina - taki skrót myślowy - myślałem że oczywisty - co do posłużenia jako broń to oczywiście taki nadgorliwiec może się trafić ale zazwyczaj jak taki usłyszy że to jest warte parę tysięcy to skutecznie zmiena zdanie bo aż takich debili co chcieliby tym rzucać nie ma
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Za 10 dni wybieram sie na mecz miedzynarodowy under 21 Anglia - Polska w Wolverhampton jak myslicie czy takiej organizacji jaka jest w UK i przy ich uczuleniu na prawa autorskie jest sens brac aparat?? Jakie dajecie mi szanse dostania sie na obiekt wraz ze sprzetem ?

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie jakie ustawienia na aleje gwiazd

witam mam pytanie jak ustawic 350d na aleje gwiazd
    chyba AV 1/160s moze to wystarczy hala jest doszyć ciemna ale zapalą wszystkie światła i co tylko sie da
    ps. mam pytanie czy mogę robić zdjecia z lamp błyskową
    bo bede miał akredytacjie dzienikarską

http://alejagwiazd.pl/
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Początki nałogu

Domyślnie

350d należy ustawić tak aby zdjęcia były poprawnie naświetlone. Stwierdzenie dziś, że to będzie 1/160 jest tak samo prawdopodobne jak to, że numery:1,3,7,25,34,41 będą trafione w najbliższym losowaniu dużego lotka.

P.S. Jak ktoś wygra to zastrzegam sobie prawo do części nagrody
    Mordo Ty moja !

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

jak wczoraj robiłem zdjecia to były bardzo ciemnie ale to chyba wina tego ze nie zapalili lamp tylko to co bylo z okien

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Poczekaj az tam bedziesz. Zdarzysz ustawic aparat zanim zacznie sie "ceremonia".
    Popieram zdanie Ryszarda, ze "ustawianie przedczasowe" jest bez sensu.
    Jesli wychodza Ci ciemne fotki to zwieksz iso i otworz bardziej przyslone :P
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

no tak
    szkło to bedzie Canon 55-200 4.5-5.6 II USM naperwno a iso to bedzie min 800 przesłona bedzie 5.6 bardzie sie nastawiam na portrety niz na sport
    ps. ktoś bedzie na forum na meczu

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów