Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Hale,Zdjęcia z trybun, Akredytacje itp.

Mieszany widok

kieplinek
    Guest

Domyślnie

Znaczy się ja w tej kwestii mam jedno zastrzeżenie. arturs napisałeś w ostatnim zdaniu coś co mnie zaszokowało. Bo "oczywistą oczywistością" jest fakt że nagłaśnia się sprawę wnoszenia sprzętu fotograficznego na tego typu imprezy ( na biletach , regulaminach, stronach www...) ale z tego co wiem ochrona nie ma prawa rekwirować sprzętu. Opisałeś tutaj sytuację prawidłową z miejscem do przechowywania za potwierdzeniem itd. ale rekwirować prawa nie mają.

Ochrona to (niestety) temat rzeka w naszym pięknym kraju. Sam byłem ofiarą nieprofesjonalności panów z ochrony którzy chcieli mi zabrać sprzęt na jednej z hal tłumacząc to tym, że obiektyw (70-200L) który jest przymocowany do puszki może posłużyć jako broń...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    Znaczy się ja w tej kwestii mam jedno zastrzeżenie. arturs napisałeś w ostatnim zdaniu coś co mnie zaszokowało. Bo "oczywistą oczywistością" jest fakt że nagłaśnia się sprawę wnoszenia sprzętu fotograficznego na tego typu imprezy ( na biletach , regulaminach, stronach www...) ale z tego co wiem ochrona nie ma prawa rekwirować sprzętu. Opisałeś tutaj sytuację prawidłową z miejscem do przechowywania za potwierdzeniem itd. ale rekwirować prawa nie mają.

Ochrona to (niestety) temat rzeka w naszym pięknym kraju. Sam byłem ofiarą nieprofesjonalności panów z ochrony którzy chcieli mi zabrać sprzęt na jednej z hal tłumacząc to tym, że obiektyw (70-200L) który jest przymocowany do puszki może posłużyć jako broń...
    Pisząc zabrać miałem na myśli oczywiście "zabrać do depozytu" - a nie zabrać na zawsze... moja wina - taki skrót myślowy - myślałem że oczywisty - co do posłużenia jako broń to oczywiście taki nadgorliwiec może się trafić ale zazwyczaj jak taki usłyszy że to jest warte parę tysięcy to skutecznie zmiena zdanie bo aż takich debili co chcieliby tym rzucać nie ma
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Za 10 dni wybieram sie na mecz miedzynarodowy under 21 Anglia - Polska w Wolverhampton jak myslicie czy takiej organizacji jaka jest w UK i przy ich uczuleniu na prawa autorskie jest sens brac aparat?? Jakie dajecie mi szanse dostania sie na obiekt wraz ze sprzetem ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Jeden taki "rozrywkowy" wątek o zbliżonej tematyce był niedawno, więc to połączyłem.
    Ja Was koledzy rozumiem, jednak byłbym wdzięczny aby tego nie nakręcać...

natomiast na poważnie sporo mozna się dowiedzieć z tych wątków:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30791
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25202

są tam przykładowe parametry ekspozycji, itd...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

wiem
    ze ciemny zoom lampe bede uzywał gdzie sie da ;-) np. potrety
    ps. wiem ze nie bardzo pro sie zachowałem podając ten link ale myślałem ze jak ktoś na pisze ze zrobiem lepsze foty to mi moje ego sie wzroścnie
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stultus Zobacz posta
    ps. wiem ze nie bardzo pro sie zachowałem podając ten link ale myślałem ze jak ktoś na pisze ze zrobiem lepsze foty to mi moje ego sie wzroścnie
    nie rozumiem Twojej logiki

zrób te foty, wstaw gdzies po weekendzie i wtedy bedziemy dyskutować, które są lepsze.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Aby nieco uzdrowić atmosferę w tym wątku, powrócę do początku, gdzie było zadane całkiem inne pytanie.
    Później wątek jakoś dziwnie ewoluował.

Powróćmy zatem.
    Mam legitymację prasową i wejściówkę.
    Przypadek pierwszy:
    Mam fotografować koncert zespołu KOMBI na stadionie - organizator miasto,
    Jak z lampą błyskową (jeśli będzie taka potrzeba), czy nie łamać się i strzelać, aż mnie wywalą, ale co zrobię to moje

Drugi.
    W sali widowiskowej tak samo, mam fotografować Kabaret Moralnego Niepokoju
    Miewaliście jakieś problemy

PS. Zaznaczam, że po lampę błyskową sięgnę jak już będę musiał i nie nadużywał, jeśli w ogóle będę mógł ją użyć

PS1. AHA jeszcze jedno, to KOMBI to mnie będzie interesowało w małym procencie, jak zrobię im kilka fotek to wszystko, reszta to atmosfera na stadionie.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 12-06-2008 o 15:16
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Aby nieco uzdrowić atmosferę w tym wątku, powrócę do początku, gdzie było zadane całkiem inne pytanie.
    Później wątek jakoś dziwnie ewoluował.

Powróćmy zatem.
    Mam legitymację prasową i wejściówkę.
    Przypadek pierwszy:
    Mam fotografować koncert zespołu KOMBI na stadionie - organizator miasto,
    Jak z lampą błyskową (jeśli będzie taka potrzeba), czy nie łamać się i strzelać, aż mnie wywalą, ale co zrobię to moje

Drugi.
    W sali widowiskowej tak samo, mam fotografować Kabaret Moralnego Niepokoju
    Miewaliście jakieś problemy

PS. Zaznaczam, że po lampę błyskową sięgnę jak już będę musiał i nie nadużywał, jeśli w ogóle będę mógł ją użyć

PS1. AHA jeszcze jedno, to KOMBI to mnie będzie interesowało w małym procencie, jak zrobię im kilka fotek to wszystko, reszta to atmosfera na stadionie.
    Z lampą to jest tak, że różne warunki stawia artysta czy organizator. Np. na koncercie Rynkowskiego w sali dostałem pozwolenie na fotografowanie podczas tylko jednego utworu i było obojętne czy z lampą czy bez, potem miałem zniknąć i nie przeszkadzać artyście i widzom. Na dodzie chyba przez trzy utwory można było fotografować i wszyscy zainteresowani byli wciśnięci w pole 2 X2 m. Na koncercie Perfectu czy Kultu można było fotografować przez cały czas trwania koncertu dowolną techniką. Np. na Myslovitz pierwszych kilka utworów z lampą a następne bez. Dlatego na tym krótkim przykładzie widać, że raczej lepiej zapytać się organizatora aby nie mieć sytuacji, że robimy zdjęcia z lampą organizator zwraca nam uwagę, że nie można my dalej robimy i na następnym koncercie prosimy o akredytacje a organizaotr mówi nam nie bo nie potrafiliśmy uszanować wcześniej ustalonych przez niego warunków.

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

Hm nie polecam robić zdjęć Fell na koncercie zrobiłem kilka fotek chce podejść bliżej metr a koleś "ej stary oni grają koncert..." ok narka...
    (hm dodam że w tym samym tygodniu robiłem zdjęcia na innych koncertach np kalwi&remi i nikt nie protestował)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Z lampą to jest tak, że różne warunki stawia artysta czy organizator. Np. na koncercie Rynkowskiego w sali dostałem pozwolenie na fotografowanie podczas tylko jednego utworu i było obojętne czy z lampą czy bez, potem miałem zniknąć i nie przeszkadzać artyście i widzom. Na dodzie chyba przez trzy utwory można było fotografować i wszyscy zainteresowani byli wciśnięci w pole 2 X2 m. Na koncercie Perfectu czy Kultu można było fotografować przez cały czas trwania koncertu dowolną techniką. Np. na Myslovitz pierwszych kilka utworów z lampą a następne bez. Dlatego na tym krótkim przykładzie widać, że raczej lepiej zapytać się organizatora aby nie mieć sytuacji, że robimy zdjęcia z lampą organizator zwraca nam uwagę, że nie można my dalej robimy i na następnym koncercie prosimy o akredytacje a organizaotr mówi nam nie bo nie potrafiliśmy uszanować wcześniej ustalonych przez niego warunków.
    Zrozumiałem, wiele zależy od widowni i mojego wyczucia taktu.

Jeśli chodzi o organizatorów (miasto) to nie przypuszczam, aby stawiali jakiekolwiek warunki dla mnie.

Wynajęli grupę ludzi do roboty, opłacają i wymagają, chyba, że będą (są) pewne punkty umowy odnośnie warunków zatrudnienia o których muszę się dowiedzieć.

Dziękuję:wink:
    Pozdrawiam.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów