Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Hale,Zdjęcia z trybun, Akredytacje itp.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spino Zobacz posta
    Dzięki ARTUS za uświadomienie i przedstawienia sprawy z tej drugiej strony - bo o tym się nie mówi dlaczego tak jest robione. Przyznaję że nie przyszło mi do głowy że można butelki z napojem użyć jako "broni", być może dlatego że z natury jestem spokojny nie szukam tego typu "wrażeń". A że wspomiałem coś o zarabianiu kasy to nie był to sarkazm ani przejaw wrogości, poprostu nie biorąc nawet na myśl i pod uwage tego co ARTUS wyjaśnił, tylko taka myśl mi przyszłą do głowy (w sumie człowiek jest skazany na brak wyboru - np. osoba z jakim uczuleniem może pićtylko określony typ płynów a wtym przypadku w pewnym sensie jest "dyskryminowana"). Ale to tylko moja subiektywna opinia.
    Oczywiście chodzilo mi o napoje w plastikowych butelkach bo wiadomo ze szklo od razu odpada.
    No niestety - taka jest rzeczywistość - nawet przed meczami siatkówki - której kibice uchodzą za świetnych i zdyscyplinowanych zbiera się czasem niezła "kolekcja", a już nie mówię o meczach piłki ręcznej czy oczywiście nożnej.. reczę ci za to że nie chciałbyś być na imprezie w towarzystwie osób wyposażonych w takie "gadżety"
    Co do uczuleń - chyba nie ma kogoś kto byłby uczulony na wodę mineralną czy coś takiego - a jeśli nawet - to myślę że zgłoszenie się takiej osoby z odpowiednim kwitem od lekarza załatwi sprawę.

Cytat Zamieszczone przez spino Zobacz posta
    Jednak przy okazji -skoro masz z tym doczynienia- czy mógłbyś coś wspomieć o ewentualnych faktach "rekwirowania" sprzętu foto-video ?
    To z bezpieczeństwem nie ma już wiele wspólnego - najczęściej jest własnym "widzimisię" organizatora/wykonawcy itp. - ochronie każą brać w depozyt to bierze - ale akurat ochrona nie pali się w ogóle do tego typu zabaw - bo to tylko problem - trzeba gdzieś to trzymać, nie zepsuć, pobierać za jakimś pokwitowaniem, potem wydawać itp. - tak że jak nie ma wyraźniego przykazania robienia takich rzeczy to ochrona na pewno sama się do tego nie zabierze - a oraganizator z reguły jak usłyszy ile za to trzeba dopłacić to też nie za bardzo się pali.. najczęściej jest tak że wykonawca strzela "focha" i chcąc nie chcąc trzeba to robić - ale wtedy organizator najczęściej dba o to żeby wcześniej tenat niewpuszczania ze sprzętem AV nagłośnić (np. informacja na biletach itp. ) - oczywiście komórek nikt nie zabierze ale już większy sprzęt i owszem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

np monopodem można zabić.
    Z tego co pamiętam chyba Cichy wnosił swój profesjonalny sprzęt na Ligę Światową. Jako kibic.
    Inny mój znajomy też tak musiał zrobić, gdy redakcja nie zdążyła go akredytować.

Ale zdaje mi się, że to zależy od konkretnej imprezy - no i jak znam życie to dzwoniąc wcześniej do organizatora usłyszy się "nie" choćby to nie do końca była prawda.

A teraz abstrachując:
    Wbrew pozorom jak nie ma się kompletnie doświadczenia w fotografii sportowej - piłkarskiej w tym wypadku - to moim zdaniem lepszym pomysłem jest pójście na mecz niższej ligi z bardzo prostej przyczyny --> brak oświetlenia implikuje mecze rozgrywane za dnia, a co za tym idzie AF szybciej i pewniej łapie.
    I zdjęcia siłą rzeczy (niskie ISO) wychodzą po prostu ładniejsze.

A ten pan jest świetnym tego przykładem:
    http://plfoto.com/126400/autor.html
    Ostatnio edytowane przez adamek ; 25-02-2008 o 10:10
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    np monopodem można zabić.
    Z tego co pamiętam chyba Cichy wnosił swój profesjonalny sprzęt na Ligę Światową. Jako kibic.
    Inny mój znajomy też tak musiał zrobić, gdy redakcja nie zdążyła go akredytować. [/url]
    Jeszcze nie było tak, żebym nie wszedł gdzieś z aparatem. Na Lidze Światowej, na meczu Lecha (w ogóle wpuścili mnie bez biletu :P ), na meczu NBA, na Strong Manach no i mase koncertów zaliczyłem z profi sprzętem bez żadnej akredytacji.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jeszcze nie było tak, żebym nie wszedł gdzieś z aparatem.
    Nie było Cię w Kielcach na stadionie. Sama akredytacja nie wystarczy-ważna z legitymacją prasową
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Nie było Cię w Kielcach na stadionie. Sama akredytacja nie wystarczy-ważna z legitymacją prasową
    Napisałęm, ze nie było miejsca, żeby mnie nie wpuścili ze sprzętem. A do Kielc się nie wybieram, nawet jak mi dopłacą :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Napisałęm, ze nie było miejsca, żeby mnie nie wpuścili ze sprzętem. A do Kielc się nie wybieram, nawet jak mi dopłacą :P
    Pewnie by Cię nawet z akredytacją nie wpuścili
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

No z ciekawości poszukałem troszeczku o jednej imprezie o której pisałem a konkretnie Harlem Globetrotters. Znalazłem regulamin którego w 30 sek można było przeczytać, ale było zaznaczone jednak, że nie można wnosić aparatów . Ciekawi mnie jak to jest ustalone przez prawo i jeżeli np nie znajdę takiej notki w regulaminie i na pewniaka będą wchodził gdzieś a mi powiedzą. Niestety, ale nie może pan wejść. Druga sprawa tj. że na to wychodzi, że zanim kupimy bilet musimy doszukać się regulaminu

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Koncerty są różne a gwaizdy kapryśne. I to co w regulaminie to jedno a w życiu drugie. I np. nie ma nic powiedziane, że nie wolno a tu gwiazda powie że sobie nie rzyczy i koniec. Jak jest chałas to bez błysku nam nikt nic wtedy nie zrobi jak jesteśmy w tłumie(albo nawet z błyskiem ale jak oświetlenie sceny też błyska). No gorzej na bardziej kameralnych koncertach. Zawsze lepiej się nie pchać ze sprzętem a oczy-a i bezpieczniej-choć ochrona i tak przegląda torby. Na imprezach sportowych z trybun to się nie spotkałem z jakimiś obostrzeniami. Ale i na koncertach i arenach sportowych (tych większej rangi)jest bezwzględny zakaz filmowania.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

co do wnoszenia dlugiej bialej lufy na sport halowy, to ja podchodze do tego sceptycznie. ogniskowe 135 na cropie to jest tak wlasnie idealnie siedzac na trybunach.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

kucza21/wchodząc na imprezę automatycznie zgadzasz się na regulamin obiektu/imprezy. Przeważnie każdy klub/obiekt ma w regulaminie punkt dzięki któremu może nie wpuścić prawie każdego (wtedy oddają kasę za bilet). Co do fotografowania w tłumie, to w Gdańsku jest jeden klub w którym ochroniarze wyłapują takich z tłumu... przynajmniej kiedyś tak było bo dawno tam nie robiłem

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów