Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Canon 70-200 F4 L USM vs Sigma 70-200 F2,8 EX DG HSM

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Modzel
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tak jak pisza poprzednicy... jak masz kase na canona, to wez canona (chyba ze bardzo ci zalezy na 2,8). Jakbym mial teraz kupowac tele, to z obecnymi doswiadczeniami kupilbym raczej canona. W moim przypadku poswiecilbym 2,8 na rzecz wagi (jak pisalem- ostatnio laze z sigma calymi dniami i zaczyna mi ciazyc..), ale ty sam zdecyduj.. bardziej zalezy ci na 2,8 czy na wadze i mniejszym rozmiarze
    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modzel Zobacz posta
    ale ty sam zdecyduj.. bardziej zalezy ci na 2,8 czy na wadze i mniejszym rozmiarze
    Zależy mi na jakości optycznej. Co dałoby mi jasne światło przy niskiej jakości zdjęć?
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Początki nałogu Awatar Modzel
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Zależy mi na jakości optycznej. Co dałoby mi jasne światło przy niskiej jakości zdjęć?
    yyy... chyba chodzilo ci o jasne swiatlo przy WYSOKIEJ jakosci zdjec co?
    Jak juz pisalem- sigma przy 2,8 do mniej-wiecej 130mm to brzytwa. Powyzej juz niekoniecznie, do wartosci f/3.5..
    Nie wiem jak ty, ale ja nie potrafie poznac czy zdjecie bylo robione sigma czy canonem, wiec twierdze ze pod wzgledem swiatla wygrywa sigma. Przy f/4 zdjecia sa rownie dobre jak z canona, ale canona do 2.8 nie otworzysz- sigme tak.. nawet biorac pod uwage dlugi koniec, to sigma itak jest ostra od 3.5 (a moze i 3.2... musialbym sie przyjrzec), a canon nadal ma f/4.. a poniewaz w temacie pytasz o canona w wersji bez IS, to dla mnie sigma wygrywa pod wzgledem swiatla.
    Zeby bylo jasne- nie neguje jakosci szkielka canona, ani zdjec z niego.. mowimy w tej chwili o swietle.. a tutaj f/4 przegrywa z f/2.8.
    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Uprawnienia umieszczania postów