Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Jak zdobyc licencje??

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Jak zdobyc licencje??

No widzisz. To już konkrety. Ja chce zacząć powoli. Inwestuję w wiedzę, staram się robić zdjęcia w każdej wolnej chwili.
    Zaczyna mi się trochę podobać to, co wychodzi spod mojego obiektywu.
    Chciałbym działać głównie lokalnie - mazowieckie, ale dalszy wyjazd na dobrą imprezę jak najbardziej mi pasuje.
    Pytanie klucz - jak znaleźć gazetę, portal, agencję która zechciałaby przyjąć, de facto laika, do współpracy?
    Sprzęt jest sprawą ważną, ale wiem, że na swoim leciwym 40d + 70-200L mogę produkować dobre zdjęcia. Będzie to wymagało ode mnie o wiele więcej pracy niż od kogoś z droższym sprzętem, ale ja dopiero zaczynam. Myślę, że jeżeli uda się gdzieś zahaczyć to i kasa na ew. upgrade się znajdzie
    Właśnie. Kasa. Sugerujesz żeby nie podpisywać umowy za free. Wiadomo, to byłoby rozwiązanie idealne, ale czy nie zawęzi to grona zainteresowanych ew współpracą ze mną? Jak wspominałem, nie zależy mi na kasie póki co a na zrobieniu sobie marki, zdobyciu wiedzy, doświadczenia.

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    Chciałbym działać głównie lokalnie - mazowieckie, ale dalszy wyjazd na dobrą imprezę jak najbardziej mi pasuje.
    Pytanie klucz - jak znaleźć gazetę, portal, agencję która zechciałaby przyjąć, de facto laika, do współpracy?
    google i jedziesz. nie ma innej drogi niz szukanie po omacku.
    ja w ten sposob znalazlem swoja "macierzysta" agencje.

za darmo mozesz robic dla organizacji non-profit jesli juz chcesz spolecznie cos dzialac. ja jestem zdania, ze jesli ktos zarabia na moim "dziele" to za darmo go nie dostanie.

Początki nałogu
    Miasto
    022

Ok więc w przypadku gazety, agencji, portalu. Docieramy do osoby kompetentnej. Przygotowujemy portfolio. Wysyłamy.
    Mi osobiście zależałoby na związaniu się z jakąś branżową instytucją. Z tego, co czytałem praca dla agencji raczej nie gwarantuje zaproszenia na imprezę.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów