Strona 4 z 31 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 306

Wątek: ŚLUBY - a 24-105 IS SM L ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    To nie do konca prawda. Sam jestem zapisany na kurs ale moze sie odbyc dopiero w listopadzie (tak zostalem poinformowany) tak ze nie zdaze nawet w tym sezonie. Caly poprzedni robilem bez i nie bylo problemow. Oczywiscie zawsze lepiej miec - chodz dziala tylko na kurie taka paszportyzacja jak w feudalnej Rosji
    Oczywiście można się obejść. Też robiłem bez, ale był kurs to go zaliczyłem. Tym bardziej warto bo jak mówili kiedyś był jeden fotograf i był spokój. A teraz wyskakuje tłum niedzielnych pstrykaczy z małpkami, którzy nawet nie wiedzą jak się zachować podczas mszy św. Dlatego docelowo chcą zrobić aby tylko ludzie z akredytacją mogli pstrykać.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Oczywiście można się obejść. Też robiłem bez, ale był kurs to go zaliczyłem. Tym bardziej warto bo jak mówili kiedyś był jeden fotograf i był spokój. A teraz wyskakuje tłum niedzielnych pstrykaczy z małpkami, którzy nawet nie wiedzą jak się zachować podczas mszy św. Dlatego docelowo chcą zrobić aby tylko ludzie z akredytacją mogli pstrykać.
    Ułatwi to prace fotografa,czasami wujki chcą uzyskac fajne zdjecie i włażą na bezczelnego przed ciebie i utrudniają prace.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Ułatwi to prace fotografa,czasami wujki chcą uzyskac fajne zdjecie i włażą na bezczelnego przed ciebie i utrudniają prace.
    Nie bylbym taki pewien. Bo niby jak moja akredytacja ma powstrzymac wujka przed "zdjeciem zycia". Oczywiscie ksiadz moze powiedzec wczesniej ze tylko ja moge ale mysle ze to i tak nie pomoze. Niektorzy maja wieksze parcie niz ktokolwiek inny. Czasem to mi jest wstyd za wujka ktory podchodzi na 1m do ksiedza i z kadrowaniem na zoombi laduje lampka w twarz ksiedza ktory w gorze trzyma hostie...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

No mojej teściowej taki zakaz by absolutnie nie powstrzymał - byłem ostatnio na chrzcie z jej udziałem - kobita mineła się z powołaniem powinna zostać paparazzim

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertold Zobacz posta
    O ile się zgodzę, że 24-105 f/4 IS L do kościoła się nie nadaje, o tyle powyższe
    stwierdzenie to jedna z największych głupot jaką w życiu na jakimkolwiek forum
    wyczytałem. A to o czymś świadczy, bo przez jakiś czas fora DPReview regularnie odwiedzałem.
    Gratuluję snobizmu. Jest imponujący.
    nie kolego to nie snobizm to rzeczywistość - nikt kto poważnie myśli o fotografii nie ogranicza się przysłoną f4! ...
    nawet w bardzo słoneczny dzień w cieniu nigdy nie jest zbyt wiele lumenów!
    wiem bo światłomierz mam praktycznie cały czas na szyi

jeżeli robisz zdjęcia w studio i masz światła pod dostatkiem lub walisz fleszem na maksa, możesz sobie cenić ten obiektyw... ale jeżeli jesteś bardziej kreatywny i chcesz utrwalać rzeczywistość tak jak ona wygląda, lub wprowadzać swoją narrację poprzez zawężanie GO - rozmywanie, rozpraszającego tła --> 24-105 f/4 IS L jest po prostu DO LUFTU
    !!!
    a w pomieszczeniach, kościołach jest z tym szkłem przekichane !

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    nie kolego to nie snobizm to rzeczywistość - nikt kto poważnie myśli o fotografii nie ogranicza się przysłoną f4! ...
    nawet w bardzo słoneczny dzień w cieniu nigdy nie jest zbyt wiele lumenów!
    wiem bo światłomierz mam praktycznie cały czas na szyi

jeżeli robisz zdjęcia w studio i masz światła pod dostatkiem lub walisz fleszem na maksa, możesz sobie cenić ten obiektyw... ale jeżeli jesteś bardziej kreatywny i chcesz utrwalać rzeczywistość tak jak ona wygląda, lub wprowadzać swoją narrację poprzez zawężanie GO - rozmywanie, rozpraszającego tła --> 24-105 f/4 IS L jest po prostu DO LUFTU
    !!!
    a w pomieszczeniach, kościołach jest z tym szkłem przekichane !
    tu sie trzeba zgodzic. na cropie:
    - ani szerokie
    - ani dlugie
    - ani jasne
    - ani ostre (niz chocby 50/1,8 na tej samej przyslonie)

Jezeli o mnie chodzi takie szkielka mnie nie interesuja...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Muzyk
    Guest

Domyślnie

OT
    Serdeczne dzięki wszystkim, którzy zjechali to szkiełko.
    Nie ma to, jak komuś zaburzyć piękny plan zakupów szkieł

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muzyk Zobacz posta
    OT
    Serdeczne dzięki wszystkim, którzy zjechali to szkiełko.
    Nie ma to, jak komuś zaburzyć piękny plan zakupów szkieł
    szkło 24-105/4 L IS jako spacerzoom jest niezastapione,sam skorzystałem z niego podczas wyjazdu do Genewy(dzieki umrzejmosci Maca),zamiast tachać swojego konia roboczego 24-70/2.8 wolałem wziąc kita.

Muzyk
    Guest

Domyślnie

szkło 24-105/4 L IS jako spacerzoom jest niezastapione,sam skorzystałem z niego podczas wyjazdu do Genewy(dzieki umrzejmosci Maca),zamiast tachać swojego konia roboczego 24-70/2.8 wolałem wziąc kita.
    Nieźle. 24-105 L nazywać kitem. W życiu bym o nim tak nie pomyslał . Dla mnie to było (jest) super szkiełko. Ale mam tylko cropa
    Cóż... i linia eLek musi mieć swojego kita

Domyślnie

i z tym sie w 100% zgodze - miałem okazje robić zdjęcia tym szkłem (jeszcze na 300D) i jest to niezastąpiony spacerzoom który wlasnie kupie w połączeniu z FF (rodzinka i te sprawy)

myśle ze trampek i VanMurder również mają rację - jednak porównują to szkło do stałek 1.2 1.4 1.8 a to 'troche' nie fair

kazde narzedzie jest dobre jesli uzywa sie je do tego do czego jest przeznaczone - a 24-105 do slubów nie jest
    tak wiec duzo zalezy od potrzeb
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 4 z 31 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów