Pokaż wyniki od 1 do 10 z 306

Wątek: ŚLUBY - a 24-105 IS SM L ??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@VanMurder : to co radzisz? do wydania max 3400 zl dobrze byloby miec cos szerokiego pod 30D. no chyba ze 85 1.8 + np. 28 1.8 ale czy nie bedzie za wasko ? i czy 28 1.8 to dobry wybor ? ? wazny jest dla mnie szeroki ze wzgledu na zblizajaca sie konferencje. i od razu mowie ze nie wydam ponad 3000 zl na 17-55 IS. myslalem z poczatku o 17-40 i dokupieniu potem 85 1.8 jak troche sie kasa pomnozy no albo 24-105 bo w koncu ma IS i chyba nie byloby tak zle , co z tym fantem zrobic ? jak narazie mam tylko 50 1.8
    Moja CaroLina

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    i od razu mowie ze nie wydam ponad 3000 zl na 17-55 IS
    Dlaczego nie? To jedyne szkło spełniające praktycznie wszystkie twoje wymagania i właśnie z tego powodu jest warte swojej ceny...
    No chyba że 5D planujesz kupić za jakiś czas to rozumiem.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dlaczego nie? To jedyne szkło spełniające praktycznie wszystkie twoje wymagania i właśnie z tego powodu jest warte swojej ceny...
    No chyba że 5D planujesz kupić za jakiś czas to rozumiem.
    chodzi o to ze nie chce wydac ponad 3000 za szeroki kat i nie majac za taka kase dodatkowo nic ala tele wole w takim razie miec 17-40 i doskladac troche do 85 1.8 albo 24-105 tylko ze wtedy nie ma takiego efektu jak jest w 85 1.8 hmm
    Moja CaroLina

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

chodzi o to ze nie chce wydac ponad 3000 za szeroki kat i nie majac za taka kase dodatkowo nic ala tele wole w takim razie miec 17-40 i doskladac troche do 85 1.8 albo 24-105 tylko ze wtedy nie ma takiego efektu jak jest w 85 1.8 hmm
    Chłopie a zdecyduj że się czego (i do czego) Ty chcesz. Szkieł uniwersalnych NIE MA. Przecież wiadomo, że szkło szerokokątne nie będzie tele :rolleyes:. Vitez Ci dobrze radzi w tym zakresie, jasności i jakości nie ma nic lepszego.

Jak chcesz mieć uniwersalnie tanio i przyjemnie to kup sobie Nikona D80 + 18-200VR, sabinę i po sprawie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chłopie a zdecyduj że się czego (i do czego) Ty chcesz. Szkieł uniwersalnych NIE MA. Przecież wiadomo, że szkło szerokokątne nie będzie tele :rolleyes:. Vitez Ci dobrze radzi w tym zakresie, jasności i jakości nie ma nic lepszego.

Jak chcesz mieć uniwersalnie tanio i przyjemnie to kup sobie Nikona D80 + 18-200VR, sabinę i po sprawie .
    przeciez sa jakies alternatywy a nie tylko 17-55. swiatlo 2.8 nie jest mi niezbedne chodzilo mi zebyscie mi doradzili odnosnie moich poprzednich postow a nie wpychali 17-55 : )
    Moja CaroLina

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

przeciez sa jakies alternatywy a nie tylko 17-55. swiatlo 2.8 nie jest mi niezbedne chodzilo mi zebyscie mi doradzili odnosnie moich poprzednich postow a nie wpychali 17-55 : )
    To może napisz coś więcej do czego potrzebujesz tych słojów? Jakich ogniskowych najczęściej używasz (może przejrzyj swoje zdjęcia)? Jakie są Twoje oczekiwania co do jakości, światła, AF-a? Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów