Strona 21 z 31 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 306

Wątek: ŚLUBY - a 24-105 IS SM L ??

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ripek... tak nam piszesz o przewadze stałek nad zoomami jakbyś chciał nam sprzedać swoje usługi fotografii ślubnej stałkami ;-).. ja na razie robię zoomami 2,8 i czasem brakuje ale stałka nie daje takiej swobody (i nie pisze tu o lenistwie).... co nie oznacza, że nie skuszę się na jakąś 50teczkę i 85teczke w specyfikacji L raczej ... czyli muszę kupic dwie teczki
    Nie do mnie to kierowane slowa :wink: ale wg mnie..., to sprawa rozgrywa sie na zupelnie inym poziomie - czy zalozyc lampe czy zjechac do np. 1.4

I to juz jest Twoja osobista decyzja. Zdjecia beda na zupelnie innym poziomie nie mowiac o jakosci i klimacie

Ja sam walcze z tym caly czas ale klienci przypominaja mi, ze to oni placa za fotki :wink: Dlatego juz na samym poczatku pytam - czy chodzi o "zdjecia" czy... klimat? :wink:

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ripek... tak nam piszesz o przewadze stałek nad zoomami jakbyś chciał nam sprzedać swoje usługi fotografii ślubnej stałkami ;-)..
    Marketing już mi w krew wszedł Sprzedaje wszystko wszystkim hehe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Chodziło mi o to, że jest dyskusja, że f4.0 to za ciemno, a i tak przymyka się do 5.6, żeby głębia ostrości nie kończyła się na uchu panny młodej.
    Fotografia ślubna to nie packshoty. Przestańcie tak roztrząsać kwestie techniczne bo skończycie na tym że podczas przysięgi wyciągniecie linijkę i zaczniecie odmierzać odległość od młodych..
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 04-07-2008 o 09:53 Powód: Automerged Doublepost
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ja tam ślub traktuję jak czysty reportaż z elementami choreografii ;-)... Liczy sie zdjęciea techniak ma a tym pomóc... ja dochodzę powoli do tego jakie narzędzia są mi potrzebne do tego typu fotografii (tak jak dochodziłem do wszystkiego w przypadku fotografowania żarcia http://www.graphia.pl/43,,galeria.html i wnętrz http://www.graphia.pl/13,,galeria.html ). Na razie mam to szczęście że klijenci są zadowoleni z mojej pracy a ja mozolnie uczę się i dochodzę do jakiegoś tam stylu... powolutku ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Nie do mnie to kierowane slowa :wink: ale wg mnie..., to sprawa rozgrywa sie na zupelnie inym poziomie - czy zalozyc lampe czy zjechac do np. 1.4

I to juz jest Twoja osobista decyzja. Zdjecia beda na zupelnie innym poziomie nie mowiac o jakosci i klimacie

Ja sam walcze z tym caly czas ale klienci przypominaja mi, ze to oni placa za fotki :wink: Dlatego juz na samym poczatku pytam - czy chodzi o "zdjecia" czy... klimat? :wink:
    ja tam wolę klimat ale chyba trzeba zapytać klienta o zdanie....

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

bardzo fajne. jak z horroru
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

wszystko ok dopóki klient to zaakceptuje..

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

zimna zieleń i te kamienne twarze..no i gesty uchwycone, zamrożone... jak "Masakra Nożem do Ciasta" w pewnym małym miasteczku ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Michał - mi się naprawdę podoba. do albumu bym raczej tego nie dał, ale klientowi na płytce na pewno
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

myślę że klienci za parę lat będą lepiej wyedukowani - wtedy może takie coś przejdzie :-)

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    nie kolego to nie snobizm to rzeczywistość - nikt kto poważnie myśli o fotografii nie ogranicza się przysłoną f4! ...
    nawet w bardzo słoneczny dzień w cieniu nigdy nie jest zbyt wiele lumenów!
    wiem bo światłomierz mam praktycznie cały czas na szyi

jeżeli robisz zdjęcia w studio i masz światła pod dostatkiem lub walisz fleszem na maksa, możesz sobie cenić ten obiektyw... ale jeżeli jesteś bardziej kreatywny i chcesz utrwalać rzeczywistość tak jak ona wygląda, lub wprowadzać swoją narrację poprzez zawężanie GO - rozmywanie, rozpraszającego tła --> 24-105 f/4 IS L jest po prostu DO LUFTU
    !!!
    a w pomieszczeniach, kościołach jest z tym szkłem przekichane !

Boasting the superb build, mechanical and optical quality found in the Canon L-Series Lenses and a widely used range of focal lengths, the Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens is one of the best and most popular Canon general purpose lenses made. The Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens quickly became one of my favorites. If I had only one lens, this would be the one.

One of the most important features in a lens is the focal length or focal length range - get it wrong and you might not be able to take the shots you want. And the use for a particular focal length or focal length range varies, of course, depending on the FOVCF of the body being used. That said, this lens gives us a very nice general purpose focal range to work with. On a full frame body, 24mm is very wide. On a 1.6x body, 24mm is only moderately wide (equivalent of 38.4mm). And the advantage or disadvantage - whichever it is for you personally - is the opposite on the other end as well.
    (...)
    When you care about the pictures, you want a well-built lens with great optical quality. The 24-105 L delivers in both of these regards.

As you would expect from an L-Series Lens, the Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens is solidly built. The zoom and focus rings are smooth and the entire lens feels nice and handles even better. I really like the size and weight of this lens in the field. Weather sealing seals the deal if you are going afield - note that Canon recommends a UV filter for complete weather sealing on this lens. Canon's 1-Series bodies feature this protection as well.

Źródło:
    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 04-07-2008 o 16:43
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 21 z 31 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów