Pokaż wyniki od 1 do 10 z 306

Wątek: ŚLUBY - a 24-105 IS SM L ??

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    (.....)
    Wielu fotografów preferuje zestaw 17-35mm, 50mm, 70-200mm im jaśniejsze tym lepsze ...
    obiektyw o którym mowa w tym poście 24-105 IS SM, jest w tych kategoriach wyrwany jak z księżyca, nie jest ani dobrym zoomem ani ciekawą alternatywą dla powyższego zestawu ...
    (....)
    To fakt ten obiektyw szczególnie na cropie jest odrobinę do wszystkiego i do niczego. Mam i sprawdziłem to wielokrotnie - działa .
    Choć czasami nadaje się do "oblecenia" całej imprezy - i wtedy go odkurzam .

(.....)
    mniej doświadczonym fotografom może wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku ... a na pewno nie nadaje się do fotografowania ludzi w warunkach bardzo ograniczonego oświetlenia, a w połączeniu z nawet najmocniejszą lampa błyskową w rękach niedoświadczonego fotografa może dać bardzo rozczarowujące efekty ...
    (....)
    W kościele i to nie bardzo jasnym to szkło wymaga cały czas robienia na pełnej dziurze i to mimo mocnego ciągnięcia iso. (Mowa oczywiście o zdjęciach przy zastanym.)

(.....)
    ludziska dlaczego tak bronicie się rękami i nogami, przed stałkami?
    przecież powszechnie wiadomo że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

pozdrawiam
    Kilka rzeczy się na to składa - lenistwo, wygoda, przyzwyczajenie, cena. Czasem też gra rolę to, że zdjęcia są robione niejako dodatkowo i wtedy człowiek zwyczajnie nia ma czasu nawet dobrze się ustawić (ja często tak mam). Inna kwestia to możliwości zabrania ze sobą odpowiedniej ilości sprzętu i manipulowania nim. Prostota używania zoom-a o dużym zakresie jest tu nieoceniona.

Natomiast jeśli chodzi o fotografię ślubną - nie jestem ekspertem - ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia z tym szkłem z kościołów - nie polecałbym.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-03-2008 o 02:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów