Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 306

Wątek: ŚLUBY - a 24-105 IS SM L ??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    (.....)
    Wielu fotografów preferuje zestaw 17-35mm, 50mm, 70-200mm im jaśniejsze tym lepsze ...
    obiektyw o którym mowa w tym poście 24-105 IS SM, jest w tych kategoriach wyrwany jak z księżyca, nie jest ani dobrym zoomem ani ciekawą alternatywą dla powyższego zestawu ...
    (....)
    To fakt ten obiektyw szczególnie na cropie jest odrobinę do wszystkiego i do niczego. Mam i sprawdziłem to wielokrotnie - działa .
    Choć czasami nadaje się do "oblecenia" całej imprezy - i wtedy go odkurzam .

(.....)
    mniej doświadczonym fotografom może wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku ... a na pewno nie nadaje się do fotografowania ludzi w warunkach bardzo ograniczonego oświetlenia, a w połączeniu z nawet najmocniejszą lampa błyskową w rękach niedoświadczonego fotografa może dać bardzo rozczarowujące efekty ...
    (....)
    W kościele i to nie bardzo jasnym to szkło wymaga cały czas robienia na pełnej dziurze i to mimo mocnego ciągnięcia iso. (Mowa oczywiście o zdjęciach przy zastanym.)

(.....)
    ludziska dlaczego tak bronicie się rękami i nogami, przed stałkami?
    przecież powszechnie wiadomo że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

pozdrawiam
    Kilka rzeczy się na to składa - lenistwo, wygoda, przyzwyczajenie, cena. Czasem też gra rolę to, że zdjęcia są robione niejako dodatkowo i wtedy człowiek zwyczajnie nia ma czasu nawet dobrze się ustawić (ja często tak mam). Inna kwestia to możliwości zabrania ze sobą odpowiedniej ilości sprzętu i manipulowania nim. Prostota używania zoom-a o dużym zakresie jest tu nieoceniona.

Natomiast jeśli chodzi o fotografię ślubną - nie jestem ekspertem - ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia z tym szkłem z kościołów - nie polecałbym.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-03-2008 o 02:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ma ktos moze w krakowie 17-40 lub 24-105 do pomacania w ciagu najblizszych dni ? bo ostatnio tez sie przymierzam albo do 17-40 albo do 24-105 i kompletnie nie wiem co wybrac. jak cos to na priv. sory za OT .
    Moja CaroLina

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    ma ktos moze w krakowie 17-40 lub 24-105 do pomacania w ciagu najblizszych dni ? bo ostatnio tez sie przymierzam albo do 17-40 albo do 24-105 i kompletnie nie wiem co wybrac. jak cos to na priv. sory za OT .
    odpuść sobie oba! dobrze radzę...
    pozdr

Domyślnie

ale te szkła to troche nie ta mańka
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

@VanMurder : to co radzisz? do wydania max 3400 zl dobrze byloby miec cos szerokiego pod 30D. no chyba ze 85 1.8 + np. 28 1.8 ale czy nie bedzie za wasko ? i czy 28 1.8 to dobry wybor ? ? wazny jest dla mnie szeroki ze wzgledu na zblizajaca sie konferencje. i od razu mowie ze nie wydam ponad 3000 zl na 17-55 IS. myslalem z poczatku o 17-40 i dokupieniu potem 85 1.8 jak troche sie kasa pomnozy no albo 24-105 bo w koncu ma IS i chyba nie byloby tak zle , co z tym fantem zrobic ? jak narazie mam tylko 50 1.8
    Moja CaroLina

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i od razu mowie ze nie wydam ponad 3000 zl na 17-55 IS
    Dlaczego nie? To jedyne szkło spełniające praktycznie wszystkie twoje wymagania i właśnie z tego powodu jest warte swojej ceny...
    No chyba że 5D planujesz kupić za jakiś czas to rozumiem.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dlaczego nie? To jedyne szkło spełniające praktycznie wszystkie twoje wymagania i właśnie z tego powodu jest warte swojej ceny...
    No chyba że 5D planujesz kupić za jakiś czas to rozumiem.
    chodzi o to ze nie chce wydac ponad 3000 za szeroki kat i nie majac za taka kase dodatkowo nic ala tele wole w takim razie miec 17-40 i doskladac troche do 85 1.8 albo 24-105 tylko ze wtedy nie ma takiego efektu jak jest w 85 1.8 hmm
    Moja CaroLina

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

chodzi o to ze nie chce wydac ponad 3000 za szeroki kat i nie majac za taka kase dodatkowo nic ala tele wole w takim razie miec 17-40 i doskladac troche do 85 1.8 albo 24-105 tylko ze wtedy nie ma takiego efektu jak jest w 85 1.8 hmm
    Chłopie a zdecyduj że się czego (i do czego) Ty chcesz. Szkieł uniwersalnych NIE MA. Przecież wiadomo, że szkło szerokokątne nie będzie tele :rolleyes:. Vitez Ci dobrze radzi w tym zakresie, jasności i jakości nie ma nic lepszego.

Jak chcesz mieć uniwersalnie tanio i przyjemnie to kup sobie Nikona D80 + 18-200VR, sabinę i po sprawie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chłopie a zdecyduj że się czego (i do czego) Ty chcesz. Szkieł uniwersalnych NIE MA. Przecież wiadomo, że szkło szerokokątne nie będzie tele :rolleyes:. Vitez Ci dobrze radzi w tym zakresie, jasności i jakości nie ma nic lepszego.

Jak chcesz mieć uniwersalnie tanio i przyjemnie to kup sobie Nikona D80 + 18-200VR, sabinę i po sprawie .
    przeciez sa jakies alternatywy a nie tylko 17-55. swiatlo 2.8 nie jest mi niezbedne chodzilo mi zebyscie mi doradzili odnosnie moich poprzednich postow a nie wpychali 17-55 : )
    Moja CaroLina

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Jeśli chcesz 24-105 pomacać lub coś ze stopki to pisz na PM
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów