Cytat Zamieszczone przez Czacha
... a dopiero stamtad powedrowal by do polski po odpowiednim zadeklarowaniu wartosci jako free gift pozostaje tez opcja przeslania go poczta lotnicza do polski prosto od sprzedawcy.. ale chyba wolal bym ta pierwsza wersje - sam nie wiem dlaczego
To ja może odpowiem ta:

1. Przesyłka jako free gift nie zabezpieczy Cię przed ewentualnym opodatkowaniem i ocleniem towaru (musisz się z tym liczyć)

2. Jak wysyła firma to oprócz dodatkowej opłaty za przesyłkę masz pewne na 100% cło i podatek

3. W USA mam kolegę ale nijak nie mogę otrzymać od niego mojego aparatu (nikt nie wraca) a na wysyłkę (cło i podatek) mnie nie stać. Boję sioę, że jak nie podam wartości i przez cło i podatek jakoś przejdzie to po prostu może ktoś to ukraść

Istnieje szansa przesłania mu pieniędzy przez Western Union, by mógł dokonać zakupu i ew wysłał to Tobie (nie pytałem go o to ale jakbyś był zainteresowany to zapytam), jednak pamiętaj, że mogą pojawić się dodatkowe koszta. Wg mnie najpewniejsze by było, żeby ktoś Ci to przywiózł jako bagaż podręczny - najpewniej i najbezpieczniej :wink:

8) stolo 8)