Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: sprzet w usa - need help :)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie sprzet w usa - need help :)

sprawa jest prosta - potrzebuje kogos kto mieszka w stanach, aby pomogl w dokonaniu zaplaty, bo przy money order troche zdzieraja..

robie przelew na podane konto u nas w kraju a ta osoba dokonuje wplaty tam - proste wymaga odrobiny dobrej woli..

... no wiec.. pomozecie?

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    sprawa jest prosta - potrzebuje kogos kto mieszka w stanach, aby pomogl w dokonaniu zaplaty
    Jak konkretnie miało by to wyglądać ??

stolo

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a jakie sa mozliwosci? moze ktos znajomy wraca w najblizszym czasie? to byl by luxus

ale wersja standardowa - mam dane na ktore trzeba zrobic przelew 263 usd .. ja rownowartosc + ew. prowizje wplacam na konto w polsce dla tej osoby ktora zaplaci za moja aukcje

poza tym, jestem w trakcie szukania osoby na adres ktorej moge przeslac ten aparat w usa... a dopiero stamtad powedrowal by do polski po odpowiednim zadeklarowaniu wartosci jako free gift pozostaje tez opcja przeslania go poczta lotnicza do polski prosto od sprzedawcy.. ale chyba wolal bym ta pierwsza wersje - sam nie wiem dlaczego

no i tak jak wspomnialem - moze ktos ma znajomego/rodzine ktora wraca niedlugo do kraju.... wtedy za odpowiednia oplata skorzystal bym z przewiezienia

ps. aparat to sredni formacik od mamijki

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

no i tak jak wspomnialem - moze ktos ma znajomego/rodzine ktora wraca niedlugo do kraju.... wtedy za odpowiednia oplata skorzystal bym z przewiezienia

ps. aparat to sredni formacik od mamijki
    Heh, spóźniłeś się trochę bo właśnie w ten weekend wróciłem...

A co za Mamiyka ? Na eBay'u ? Za swoją (M645 1000s) płaciłem BidPay'em i w sumie nie było tak źle...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

... a dopiero stamtad powedrowal by do polski po odpowiednim zadeklarowaniu wartosci jako free gift pozostaje tez opcja przeslania go poczta lotnicza do polski prosto od sprzedawcy.. ale chyba wolal bym ta pierwsza wersje - sam nie wiem dlaczego
    To ja może odpowiem ta:

1. Przesyłka jako free gift nie zabezpieczy Cię przed ewentualnym opodatkowaniem i ocleniem towaru (musisz się z tym liczyć)

2. Jak wysyła firma to oprócz dodatkowej opłaty za przesyłkę masz pewne na 100% cło i podatek

3. W USA mam kolegę ale nijak nie mogę otrzymać od niego mojego aparatu (nikt nie wraca) a na wysyłkę (cło i podatek) mnie nie stać. Boję sioę, że jak nie podam wartości i przez cło i podatek jakoś przejdzie to po prostu może ktoś to ukraść

Istnieje szansa przesłania mu pieniędzy przez Western Union, by mógł dokonać zakupu i ew wysłał to Tobie (nie pytałem go o to ale jakbyś był zainteresowany to zapytam), jednak pamiętaj, że mogą pojawić się dodatkowe koszta. Wg mnie najpewniejsze by było, żeby ktoś Ci to przywiózł jako bagaż podręczny - najpewniej i najbezpieczniej :wink:

8) stolo 8)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

dzieki chociaz jeden zyczliwy

udalo mi sie juz zorganizowac platnosc - niestety money order.. dobrze ze niewielkie kwoty przelewam

transpor - nadal znak zapytania... ale byc moze do 19 wszystko sie wyjasni

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

dzieki chociaz jeden zyczliwy

udalo mi sie juz zorganizowac platnosc - niestety money order.. dobrze ze niewielkie kwoty przelewam

transpor - nadal znak zapytania... ale byc moze do 19 wszystko sie wyjasni
    Jakiś czas temu szło do mnie parę rzeczy lotniczym Polamerem - deklarowane jako używany sprzęt foto (zgodnie z prawdą), przeszło cło bez problemów. Morski jest jeszcze pewniejszy, ale to jak masz dużo czasu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

sprobuj przez http://polamerusa.com/ wysylasz do nich w stanach a oni do ciebie jako gift, sam wypelniasz karte przewozawa i deklarujesz wartosc... wszystkie paczki do wartosci bodajze 70 ojro sa zwolnione z cla i podatku... maja biura w pl i usa

Uprawnienia umieszczania postów