Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Olympus E-1 vs Canon 350

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Olek to puszeczka moze i ladna... Ale jak trzeba robic ladne zdjecia i prawdziwej wygody zestawu (zestawu powiedzialem, nie puszeczki) to ja stawiam na Canon'a...

Lampy, obiektywy, puszki, wiecej puszek, uzywane, nowe, ruskie, niemieckie, japonskie, tanie i drogie... To sie liczy w tym a nie ze aparacik ladny i kurza zdmuchuje... Co mi po tych rewelacjach olka jak ten system to taki niemowlak w sumie... Jeszcze nigdy nic nie wiadomo...

Jakosc zdjec... Mala matryca nigdy nie dorowna duzej tak samo jak w analogach powierzchnia filmu... Im weksza tym lepiej...

Co mi po 2.8 w standardzie... Canon a85 ma f2.8... Sony 828 ma f2.8 Do canon'a zapne tania piecdziesiatka f1.8 i jeszcze tansza ruska w tej okolicy... W dowolnych ogniskowych znajde obiektyw od praktycznie "za free" do "o kurka wodna"... Masz taki wybor do Olka?

Ile tych szkiel maja w zestawie? Juz maja wiecej jak 10?

EF'ow mam z 50 do wyboru od samego Canon'a... Sigm mam ze 20 do wyboru... Tych na T nie licze nawet... Starych stalek sie nie doliczysz...

A ze jeden taki robi super zdjecia tym wynalazkiem to wiesz... Ja widzialem jednego takiego tworczosc z kompakta mediona... Znaczy ze mam spakowac to wszystko co mam w pierony bo on robi lepsze zdjecia jakims tanim trupem? Mam zmieniac albo wybrac system tylko dlatego ze 3 zdjecia ktos zrobil ladne jakas puszka?

System to inwestycja na lata a nie wynalazek z przed 3 lat... Popatrz ile lat Canon robi EF'y i ile ich jest...

Gwarantuje Ci ze wszystko co ma Olek Canon ma albo bedzie mial w odpowiedniej klasie puszek predzej czy pozniej (kurzozmiotki czy gumki). A olek? No watpie zeby wcisneli crop'a 1.6 do tych puszeczek za te obiektywy... Full frame? No snic mozna...

A zmiana wszystkiego za kazdym razem jak marketoludkom cos nie wyjdzie to mi sie tak srednio podoba...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 07-05-2005 o 00:49
    ...

Uprawnienia umieszczania postów