Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Olympus E-1 vs Canon 350

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Slaby jakis ten wlasciciel 350'tki. Ja bym mu nie pozyczyl

Po tonie porownan i walk kompakty vs lustra wydaje mi sie ze dwa lustra bedace na tyle blisko to nie jest jakas duza przepasc. Nie dla takiego uzytkowanika jak byniek. Co innego ktos naprawde doswiadczony...
    ...

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Po tonie porownan i walk kompakty vs lustra wydaje mi sie ze dwa lustra bedace na tyle blisko to nie jest jakas duza przepasc. Nie dla takiego uzytkowanika jak byniek. Co innego ktos naprawde doswiadczony...
    Nie o to mi chodziło......
    Jeżdżę Passatem a Ty mi tu porównaniami z Golfem ubliżasz!

Miasto
    USA

Domyślnie

To nie ja zaczalem z tymi Volkswagenami

Ja tam lubie takie samochody, ze jak wioze w nich lustro (aparat ofkors) z osprzetem to mi wartosc pojazdu wzrasta trzykrotnie Ale to juz takie skrzywienie.
    ...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Frolk, nie rozumiem o co Ci chodzi. E-1 mnie przekonała na dzień dobry: jakość zdjęć, ergonomia, wizjer!!! (100% krycia) LUBIĘ GOLFY!!!. Kuchatek napisał elaborat za który jestem wdzięczny i pokazał dróżkę którą mogę spróbować pojechać pastuchem W chwili obecnej czytam instrukcję 350D i pierwsze uwagi amatora(prosze mnie nie zjechać) :
    1. MAŁY (mam duże łapy i jakoś nieporęcznie)
    2. Wizjer przypomina śwatełko w tunelu.
    3. ISO - zarąbiste (1600 i brak ziarna)
    4. Zdjęcia - miękkie i kolorystycznie akceptowalne (nie wiem ale wydaje mi się że E-1 ma lepszą paletę kolorów jeżeli mogę to tak nazwać) a może to wina pstrykacza amatora.
    4. Kuchatek - świeta racja te dwa lustra mimo że dzieli je okres 2 lat nie są dla mnie PRZEPAŚCIĄ technologiczną, dla mnie są p o r ó w n y w a l n e

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byniek
    Frolk, nie rozumiem o co Ci chodzi. E-1 mnie przekonała na dzień dobry: jakość zdjęć, ergonomia, wizjer!!! (100% krycia) LUBIĘ GOLFY!!!. Kuchatek napisał elaborat za który jestem wdzięczny i pokazał dróżkę którą mogę spróbować pojechać pastuchem W chwili obecnej czytam instrukcję 350D i pierwsze uwagi amatora(prosze mnie nie zjechać) :
    1. MAŁY (mam duże łapy i jakoś nieporęcznie)
    2. Wizjer przypomina śwatełko w tunelu.
    3. ISO - zarąbiste (1600 i brak ziarna)
    4. Zdjęcia - miękkie i kolorystycznie akceptowalne (nie wiem ale wydaje mi się że E-1 ma lepszą paletę kolorów jeżeli mogę to tak nazwać) a może to wina pstrykacza amatora.
    4. Kuchatek - świeta racja te dwa lustra mimo że dzieli je okres 2 lat nie są dla mnie PRZEPAŚCIĄ technologiczną, dla mnie są p o r ó w n y w a l n e

Kup sobie to E-1 ;-)
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Byniek: No to w czym problem? Bierz Olka i sprawa zalatwiona :> Nikt Cie tutaj na sile nie bedzie do Canona zmuszal.

Miasto
    USA

Domyślnie

Wez do reki 20D jak Ci malo To jest dopiero cenowo porownywalny sprzet
    ...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeszcze jedna istotna uwaga (froolk). W sprzęcie trzeba się "zakochać" aby go w 100% wykorzystać, coś co jest subiektywnym odczuciem decyduje o naszych wyborach, dlatego ludzie kochają golfy, inni passaty Dla mnie fotografia to emocje, tak jak w motoryzacji, TY jeździsz passatem ja octavią (i nie zamieniłbym tego sprzętu na żaden inny). Forum służy ludziom o różnych odczuciach, potrzebach i oczekiwaniach. USZANUJ TO. Ja szanuję takich ludzi jak Kuchatek, Arkan, ALV i inni którzy poświęcili swój czas i cierpliwość aby pomoć zrozumieć parę rzeczy takiej osobie jak ja.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

E-1 mnie przekonała na dzień dobry: jakość zdjęć, ergonomia, wizjer!!! (100% krycia) LUBIĘ GOLFY!!!.

To dlaczego go nie kupiles? Spokoj bys i ty i my mieli.
    Jak ja nie lubie tekstow w stylu "juz wybralem aparat ale daje wam jeszcze szanse do przekonania mnie do waszej racji"
    Odpowiada ci - to kupuj a nie w podchody sie bawisz.
    Jak napisano powyzej - nikt cie na sile od twojego wyboru odwodzic nie bedzie, wiec posty w stylu "wybralem, ale mozecie zmienic moj wybor" sa raczej marnowaniem naszego czasu, mimo ze piszesz ze tak go szanujesz

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jeszcze jedna istotna uwaga (froolk). W sprzęcie trzeba się "zakochać" aby go w 100% wykorzystać, coś co jest subiektywnym odczuciem decyduje o naszych wyborach, dlatego ludzie kochają golfy, inni passaty Dla mnie fotografia to emocje, tak jak w motoryzacji, TY jeździsz passatem ja octavią (i nie zamieniłbym tego sprzętu na żaden inny). Forum służy ludziom o różnych odczuciach, potrzebach i oczekiwaniach. USZANUJ TO. Ja szanuję takich ludzi jak Kuchatek, Arkan, ALV i inni którzy poświęcili swój czas i cierpliwość aby pomoć zrozumieć parę rzeczy takiej osobie jak ja.
    Drogi kolego:
    1. Poprawiłeś się za drugim razem z moim nickiem - nie zaszkodziłby edit w pierwszym poście do mnie
    2.Chyba mnie nie zrozumiałeś Osłabiło mnie NIE TO, że szukasz sprzętu w którym chcesz się "zakochać". Używając Twojej metafory Osłabiło mnie to, że chcesz się zakochać korespondencyjnie w "dziewczynie" która mieszka na Twojej ulicy i zamiast ją "obmacać" (przepraszam panowie!) przez dwa tygodnie w zaciszu swojego domu i stwierdzić: Kocham (lub nienawidzę) to pytasz kolegów Arkana, Kuchatka i innych - Panowie jak myślicie zakocham się w niej, no bo wiecie bardziej mi się podoba OLA, ma ladniejsze włosy i dłuższe nogi....
    Dobra starczy tych metafor - w skrócie : ja gdybym miał możliwość poużywania aparatu którego zakup rozważam to nie zawracał bym nikomu głowy tylko obmacał go i wtedy gdybym miał jakieś wątpliwości - pytał.

The End
    Ostatnio edytowane przez froolk ; 09-05-2005 o 20:56

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów