Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Dobre rady do systemu 5D i nie tylko Pomożecie ?:)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

A ja dla odmiany w studio przy fotografowaniu postaci pracuje głównie na zoomach - 24-70 i 70-200is, jakoś mi ręka nie odpada a praca jest bardzo wygodna ze względu na możność szybkiego przekadrowania.Stałka nie jest żadną podstawą.....podstwą są zoomy bardzo często spotykane i praktykowane w profesjonalnych agencjach itp, sam swego czasu pracowałem dla jednej większej agencji i praca tam opierała się głównie na zoomach...i jakoś tak przeniosłem nawyki z tamtej firmy do własnego bajorka

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Towers - w rzeczy samej. Jak także jak mam coś do zrobienia na szybko to chwytam za 24-70L lub 70-200L a kiedy mam czas na całodzienne bieganie po studiu lub potrzebuje ekstremalnie małej GO to biorę 35, 50, lub 135.

Moni - ja będąc na Twoim miejscu najpierw zaopatrzyłbym się w 70-200, bo w tym momencie chcesz kupić kupę szkieł, które po pewnym czasie będziesz chciał znowu wymienić na nowe lepsze wersje (35f2.0-->35f1.4). Rozegraj to tak aby 2 razy nie płacić. Wyobraź sobie, że niejaki Andy Greenwell - fotograf amerykański, przyjaciel sławnego Scotta Kelby, czasem pracuje na D3 z podpiętym Tamronem 28-75/f2.8 i robi przy tym bardzo dobre zdjęcia.

Wniosek tępmy w sobie zapędy onanistyczne a pielęgnujmy artystyczne
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz posta
    Towers - w rzeczy samej. Jak także jak mam coś do zrobienia na szybko to chwytam za 24-70L lub 70-200L a kiedy mam czas na całodzienne bieganie po studiu lub potrzebuje ekstremalnie małej GO to biorę 35, 50, lub 135.
    Zależy od podejścia do fotografii. Wchodząc do studia to ja już wiem co chcę zrobić i jaka będzie do tego najlepsza ogniskowa więc nie biegam po studiu jak głupi ani nie mam potrzeby kręcenia żadnym zoomem.

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Z tym bieganiem to przenośnia była
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Uprawnienia umieszczania postów