Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: ubezbieczenie

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Tomek, z ubezpieczeniami to jest niestety tak, ze przecietny czlowiek w sytuacji wykupywania polisy ma swiadomosc, iz placi za jakis papierek. No bo w zasadzie to dostaje papierek. I to niejednokrotnie za duza kase. Mozesz miec szczescie i cale zycie placic i nic z tego nie masz bo nic sie nie wydazylo. Tylko powiedz to tym, ktorzy poniesli straty. Cimoszewicz wlasnie "poplynal" w 97' za mowienie prawdy powodzianom. Dla mnie to mozesz sie nie ubezpieczac. To Twoja sprawa. Mozesz mowic ze my to zlodzieje, kanciarze itd. Tylko nie mow mi, ze nieubezpieczanie sie ma cokolwiek wspolnego z ekonomia bo to bzdura jakas. Czy Ty zbyt blisko masz do Lukaszenki, ze takie cos wygadujesz? Pare lat temu wielkie ponadnarodowe korporacje mialy pomysl aby ubezpieczac sie wedlug tzw. programow swiatowych. To znaczy wkladaly do wspolnego garnka pieniadze jakie musialyby wyplacic z tytulu ubezpieczania swojego majatku w roznych krajach. W przypadku szkody z tego zrodla mialy byc finansowane straty. Jakos dzis juz nie sluchac o tworczym rozwoju takich pomyslow. Ubezpieczenia to dobra usluga tylko trzeba je rozumiec. I jak wszedzie, trzeba czytac co sie kupuje. To zaoszczedza rozczarowan i nerwow. Choc prawda jest, ze to do nas nalezy dbalosc o interes klienta. Jak raz go oszukasz to na rynku jest kilkadziesiat innych ubezpieczalni.
    A w totka nie gram. W Las Vegas tylko dla przyzwoitosci wyasygnowalem $10. Z korzyscia dla mnie zreszta bo udalo sie skasowac na czysto $40. Z hazardu znam przyjemniejsze zabawy
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Tylko nie mow mi, ze nieubezpieczanie sie ma cokolwiek wspolnego z ekonomia bo to bzdura jakas. Czy Ty zbyt blisko masz do Lukaszenki, ze takie cos wygadujesz?
    Wielki LOL. Ubezpieczanie się to objaw strachu lub niskiej samooceny. A o Łukaszence to nie pleć, bo akurat państwa socjalistyczne stoją na ubezpieczeniach, np. Szwecja, Francja czy Polska...

Ubezpieczanie majątku przez duże kompanie to jest objaw skrajnego skretynienia zarządów tych firm. O ile pojedyncze osoby mogą czasem wygrać w grze w ubezpieczenie, to wielka firma nie ma szans. Mówi o tym prawo wielkich liczb.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Wielki LOL. Ubezpieczanie się to objaw strachu lub niskiej samooceny. A o Łukaszence to nie pleć, bo akurat państwa socjalistyczne stoją na ubezpieczeniach, np. Szwecja, Francja czy Polska...

Ubezpieczanie majątku przez duże kompanie to jest objaw skrajnego skretynienia zarządów tych firm. O ile pojedyncze osoby mogą czasem wygrać w grze w ubezpieczenie, to wielka firma nie ma szans. Mówi o tym prawo wielkich liczb.
    Na matematyce to ja sie nie rozumiem. Nie jestem aktuariuszem wiec o cyferkach sie nie wypowiadam.
    Czy USA wg Ciebie to tez soc-strana?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Czy USA wg Ciebie to tez soc-strana?
    Z każdym dniem coraz bardziej
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Z tego co pamietam ubezpieczenia to ubezpieczenie jest sposobem rozkladu ryzyka na wieksza liczbe podmiotow. Duze firmy ubezpieczaja sie np po to aby po pozarze magazynu nie zostac calkowitym bankrutem. Wracajac do nas malutkich, nie majac ubezpieczenia aparatu bez walki bym nie oddal, a z polisa w kieszeni mysle ze specjalnie bym nie ryzykowal zycia i zdrowia.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Z tego co pamietam ubezpieczenia to ubezpieczenie jest sposobem rozkladu ryzyka na wieksza liczbe podmiotow. Duze firmy ubezpieczaja sie np po to aby po pozarze magazynu nie zostac calkowitym bankrutem. Wracajac do nas malutkich, nie majac ubezpieczenia aparatu bez walki bym nie oddal, a z polisa w kieszeni mysle ze specjalnie bym nie ryzykowal zycia i zdrowia.
    Zeby bylo jeszcze konkretniej to same ubezpieczalnie reasekuruja sie od potencjalnych szkod w konkretnych przypadkach.

A ostatnie zdanie chyba najwyrazniej oddaje sens tzw. bezpieczenstwa. Choc ja osobiscie bardzo przywiazuje sie do wszystkiego co mnie otacza
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Z każdym dniem coraz bardziej
    No to ja nie mam juz argumentow...

Ja nie do konca rozumiem UPR. Ale chyba juz o polityce rozprawiac nie bedziemy
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Wracajac do starej dyskusji - w sytuacji, gdy jestesmy juz w UE:

1. Czy znalazl ktos jakias firme ubezbieczeniowa dzialajaca w Unii, ktora oferowalaby ubezpieczenie sprzetu foto od kradziezy na ulicy dla klientow indywidualnych (amatorow)?

2. Jak wyglada kwestia ubezpieczenia sprzetu foto w podrozy (o czym cos bylo wyzej nadmieniane, ale bez konkretow)? Jakie koszty, jaki % ew. zwrotow, warunki itp.?
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Wracajac do starej dyskusji - w sytuacji, gdy jestesmy juz w UE:

1. Czy znalazl ktos jakias firme ubezbieczeniowa dzialajaca w Unii, ktora oferowalaby ubezpieczenie sprzetu foto od kradziezy na ulicy dla klientow indywidualnych (amatorow)?
    Allians.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Ooooo - to pewnie trzeba bedzie sie tym bardziej zainteresowac.

A znasz jakies szczegoly (moze z wlasnego doswiadczenia)?
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów