Wracajac do zasadniczego tematu....![]()
Ze swej strony proponowalbym troche inne, mniej frustrujace w przypadku szkody podejscie do kazdej oferty ubezpieczeniowej. Koledzy zwracaja jak widze glownie uwage na koszt polisy (wazna sprawa). Ja poradzilbym sprawdzic szczegolowo zakres ochrony jaki oferuje konkretna umowa. Bo to, ze w ulotce sa opisane bardzo korzystne warunki to niczego nie oznacza. Najwazniejszy jest tekst OWU czyli ogolnych warunkow ubezpieczenia gdzie bardzo precyzyjnie wskazane sa wszelkie przypadki jakie obejmuje dany produkt oraz (to rownie istotne) wszystkie wylaczenia czyli sytuacje za ktore nie dostaniemy nic. Brak tej elementarnej wiedzy skutkuje pozniej wyzywaniem ubezpieczyciela od zlodzieja i oszusta. To, ze ktos pojmuje pewne sytuacje w sposob logiczno - doslowny bynajmniej nie musi oznaczac, ze ubezpieczalnia rozumuje tak samo. Po prostu trzeba czytac. Ze zrozumieniem![]()
![]()
![]()
W przypadku cytowanej tu oferty brytyjskiej interesowaloby mnie w jaki sposob likwidowana jest szkoda. Tzn. gdzie i w jakim trybie sie ja zglasza, czy dzieje sie to tylko w GB czy moze maja tzw. "komisarzy" na terenie innych krajow UE. Czy moze kontakt jest pocztowy lub "@"? W jakim jezyku? To sa wazne sprawy...