Jak już dajesz takie ostre światło na twarz, to nie omieszkaj pojechać jej photoshopem, bo wszystkie niedoskonałości przez światło słoneczne padające z boku są bardzo podkreślone...
Jak już dajesz takie ostre światło na twarz, to nie omieszkaj pojechać jej photoshopem, bo wszystkie niedoskonałości przez światło słoneczne padające z boku są bardzo podkreślone...
No cerę przejechłem spot healing brushem (teraz tylko widzę, że na 6. zapomniełem o dekolcie). Blurować już nie chciałem bo nigdy mi się to nie podobało. A coś oprócz tego jeszcze źle? Tak po miclesowemu?
Sam popatrz, i porównaj do zdjęć, które uważasz za dobre
Hint : najbardziej (wręcz strasznie) rzuca się w oczy podbródek.
Jeżeli chodzi o twarz, to jedynie 9tka jest spoko ładna.
Jesli przejechales healing brushem to za malo.. kobiety sa bardzo czule na punkcie uwieczniania ich niedoskonalosci. Niewazne czy zdjecie dobre czy zle widza jakies znamie czy pryszcza, o ktorym chcialy zapomniec.. No i ten podbrodek.
2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
Modelka była bardzo zadowolona (a sama też fotografuje, więc zadowolić jest ją trudniej) i nie powiedział nic na temat niewystarczającego retuszu twarzy. Ale następnym razem spróbuję powalczyć z syfkami trochę bardziej)
A co do dołeczka na podbródku - chyba nie sugerujecie, żeby go wywalać z każdego zdjęcia? Taka już uroda Ani i ani myślę jej przemeblowywać. Dla mnie to bardziej atut, niż wada.
Usuwac nie.. ale zauwaz, ze wiekszosc zdjec masz z dolu gdzie bardziej to widac. Robiac z gory powinno sie to troche zatuszowac. Ale madra babka po szkodzie.. o czym sam sie wielokrotnie przekonuje![]()
2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
Redukować. Zazwyczaj takie większe korekty (zmarszczki pod oczami, przy ustach, broda, kąciki nosa) kryję na 50%.
Dziwne, bo jedynka wygląda na nieostrą, w przeciwieństwie do dwójki.
Ostra czy nieostra i tak wygląda marnie. A nawet marniej.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.