Jako, że temat dawno nieporuszony wiec postanawiam go troszkę odświeżyć i dodaję fotografię. Proszę o ocenę.
Ostatnio edytowane przez shadowman25 ; 02-01-2010 o 18:58
Canon 50d, obiektyw 85 1/8
Raczej starałbym sie fotografować na innym tle.
Ostatnio edytowane przez manfred1 ; 02-01-2010 o 19:01
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Kolega nie wie, że na cba.pl jest blokada hotlinkowania.
Ostatnio edytowane przez micles ; 02-01-2010 o 20:08
kiepski kadr, cięcie palców dłoni dobrze nie służy
To może i ja poddam się krytyce?
http://fc02.deviantart.net/fs45/i/20...y_viedymin.jpg
20d + C 50/1.8
(wiem - mogłem retuszować - ale jakoś czasu nie było i chęci, i chyba ostrość ciutkę z oka uciekła ;()
Ostatnio edytowane przez samson_miodek ; 10-01-2010 o 02:43
duszy nie umyjesz mydłem
hehe Samson Miodek- postać z jednej z moich ulubionych książek
Więc Samsonie według mnie tą całą czuprynę można było ciąć tak w 3/4 czoła...za dużo masz tej góry, jest za "ciężka" dominuje- kadr jest słaby....no może że to zdjęcie reklamujące szampon albo salon fryzjerski
Ostrości na oku nie ma ,ale już tam- głębia ostrości jest za mała, lepiej gdyby drugie oko też się w niej znalazło.
Retuszować to tu nie ma za dużo co- o ile mam na myśli wygładzanie twarzy idt. Zrobić lepszy BW, to jednak mogłeś się postarać, znaleźć czas i chęci przed zaserwowaniem nam tego tutajKonwersja do czarno białego mi się nie podoba jest szaro szare a nie czarno białe.
aha i szybko zamień to zdjęcie na mniejsze rozmiarem zgodne z regulaminem bo poleci![]()
Tak mniej wiecej do stycznia miałem monitor z czasów amigi bodajże ( z całym szacunkiem do amigi). Więc przerabiałem a BW tak by na tym monitorze wyglądało dobrze :P Na oryginalnych trochę lepszych i ostrzejszych wygladało to jak hmmm szkoda gadaćPoleć mi kilka wskazówek do lepszego BW a bedę kombinował
![]()
Zdjęcie zmniejszone
Pozdrawiam![]()
duszy nie umyjesz mydłem
Na forum w Tips & Tricks #72 VanMurdera i któraś lekcja ACR z #70 Janusza Body. Warto
Też zależy co się komu podoba... ale dla mnie to już jest miło jak na tym zdjęciu, levelami poprawisz histogram-
Białym suwakiem w okolice 220, szarym 1,20 a czarnym 20 albo i 30-40
Pozdr!