Wisiorki poza GO zazwyczaj wyglądają brzydko (tak jakby miała tam naciętą skórę albo blizny albo inne ciekawe rzeczy). Reszta ok. Troszkę bym kropek jeszcze powymazywał.
Wisiorki poza GO zazwyczaj wyglądają brzydko (tak jakby miała tam naciętą skórę albo blizny albo inne ciekawe rzeczy). Reszta ok. Troszkę bym kropek jeszcze powymazywał.
to może ja się też dołączę z prośbą o ocenę
Ewa
enter mogłeś zostawić czubek głowy lub ciąć go odważniej. Nie podoba mi się światło- zwróć uwagę na cienie na twarzy (za nosem i w kąciku oka) Zakłóca odbiór mały przepał (na ramieniu- na zdjęciu powyżej piersi)
Dosyć fajne ciepłe zdjęcie, wiec modelka mogłaby nie być ubrana w kolorystycznie "zimną" i tak wzorzystą bluzkę- to trochę nie pasuje- odcina się od reszty. To ostatnie zdanie możesz potraktować z przymrużeniem oka![]()
poniżej jest z nieobciętym czubkiem głowy, bez przepału na ramieniu, ale trafił mi się dość jasny punkt w tle i mnie trochę rozprasza - cieni w trakcie nie zauważyłem więc jedynie co to mogę je wyczyścić delikatnie w szopie
niestety na kolor bluzki tego dnia nie miałem wpływu poza żółtą/na żółtym więc wybrałem ten
jasny punkt w tle można odrobinę przyciemnić i będzie lepiej![]()
Hej
W moim pierwszym poscie na tym forum podczepie sie pod ten watek ze zdjeciem do oceny. To byla moja pierwsza (modelki zreszta tez) pozowana sesja w zyciu. Wiem, ze robie jeszcze sporo bledow i musze sie duzo nauczyc (na pewno na temat oswietlenia i doboru tla). Lepiej jednak uczyc sie gdy ktos obiektywny wytknie bledy.. A zatem:
blazejs - Generalnie jest nieźle. Kadr jest ok, oczy zwracają uwagę, oświetlenie jest dobre. Tło niestety jest nieciekawe i obróbka widoczna na granicy włosów z tłem. Czekam na więcej...![]()
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Ciesze sie, ze mnie nie zrownaliscie z ziemia juz przy pierwszym zdjeciu (jeszcze... ;-)). Wlasnie na tlo musze na pewno uwazac, zapominam o tym kiedy wpadam w trans. Obrobka na laczeniu wlosow to burn, chyba naduzylem - nie jestem jeszcze przyzwyczajony do tego ze zdjecia sie obrabia. Jeszcze miesiac temu robilem tylko na filmie i uwazalem, ze to co mam na filmie to efekt finalny - tylko krowa nie zmienia pogladow.
Za radami wlodala przygotowalem jeszcze taka wersje:
W wersji , którą widziałem cera była lepsza . Tutaj przekaz , najprawdopodobniej , zmienił lekko wyraz fotki . Ale tak jak napisłem - zdjęcie nie służy do wąchania . I to co pisaliśmy - o tle i przejściach . Dla mnie OK - tylko więcej fotek z takiej sesji . Zazdroszczę modelki .![]()
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 01-10-2009 o 19:21
Mało umiejętności - dużo zacięcia .