Strona 283 z 312 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Właściwie to chciałem napisać to co micles. Morderczy wzrok i zbytnio wygładzona skóra pani do szyi wygląda jak manekin, dopiero dalej jak człowiek :-P
    Poza tym technicznie nie ma do czego się doczepić, światło bardzo przyjemne :-)
    Wrzuć surowe jeszcze raz do PSa i nie rób takiej forsownej obróbki na twarzy i będzie gites!! :-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

E co Wy tam gadacie, fajny plasticzek, ale jak juz koledzy powiedzieli tylko na twarzy. Zrob jeszcze raz i na calym ciele taki plasticzek jak na twarzy i bedzie malinka.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    E co Wy tam gadacie, fajny plasticzek, ale jak juz koledzy powiedzieli tylko na twarzy. Zrob jeszcze raz i na calym ciele taki plasticzek jak na twarzy i bedzie malinka.
    też tak myślę ale oczywiście zależy do czego to ma być, bo rozumiem, że nie do albumu ze zdjęciami dla rodzinki.

ja się sam osobiście trochę wstrzymywałem przed hmm "chwaleniem sie" ale pomyślałem, że czas na krytykę, bo dalej na znikomej wiedzy i doświadczeniu jechać nie można. Dlatego teraz dwa zdjęcia z wypadu "do babci na urodziny"
    przepraszam za ramki ale już wcześniej zostały zastosowane "dla rodzinki" i szczerze..nie miałem chęci na usuwanie z lenistwa ;/

1) tutaj młodzian

2) i dla odmiany osobista starsza pani
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solver Zobacz posta
    też tak myślę ale oczywiście zależy do czego to ma być, bo rozumiem, że nie do albumu ze zdjęciami dla rodzinki.

ja się sam osobiście trochę wstrzymywałem przed hmm "chwaleniem sie" ale pomyślałem, że czas na krytykę, bo dalej na znikomej wiedzy i doświadczeniu jechać nie można. Dlatego teraz dwa zdjęcia z wypadu "do babci na urodziny"
    przepraszam za ramki ale już wcześniej zostały zastosowane "dla rodzinki" i szczerze..nie miałem chęci na usuwanie z lenistwa ;/
    Ja na portretach się nie znam, ale IMHO lenistwo zabiło wszystko: wielkie ramki (drut kolczasty? ) i wychodząca z nich wielka, czarna winieta absolutnie odciągają wzrok od treści.
    A jak się już przyjrzeć tej treści, to mogłeś "młodziakowi" dać mniej zepsutą truskawkę albo ją wystemplować

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Dokladnie. Winieta przesadzona.

No to prosze o krytyke.
    1
    2
    3
    4

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Ja na portretach się nie znam, ale IMHO lenistwo zabiło wszystko: wielkie ramki (drut kolczasty? ) i wychodząca z nich wielka, czarna winieta absolutnie odciągają wzrok od treści.
    A jak się już przyjrzeć tej treści, to mogłeś "młodziakowi" dać mniej zepsutą truskawkę albo ją wystemplować
    dzieki, tak myślałem, że winety za dużo;/ obiecuje poprawe, co do truskawki - faktycznie widać, że jakas "taka" na przyszlość będę bardziej uważać co dzieci biora do ust;

chciałbym się rownież zrechabilitować i coś bez ramki, bez wielkiej winety. niestety znów "mała poczwarka"

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    No to prosze o krytyke.
    1) trochę kadr mi nie podchodzi - konkretnie brak symetrii i ten ?słup? po prawej

3) fajny pomysł ale ten parasol i ubranie modelki ni w ząb jak dla mnie do siebie nie pasują.
    Ostatnio edytowane przez solver ; 31-07-2009 o 11:28
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

1. jakoś szaro.. poszukaj wątku VanMurdera na temat jak można robić BW.. jako portret to niebardzo mi pasuje - centralny kadr.. kobieta całą sobą mówi - "skończyłeś już?".. Jeśli szukałeś symetrii to nie pasuje kolumna po prawej stronie. Mierne.

2. w sumie te same błędy co do BW.. brakuje mi rozmycia poza modelką.. na pochwałę chyba tylko zasługuje w miarę dobre miejsce cięcia nóg.. choć mogło być ciut niżej..

3. w ogóle nie wiem co powiedzieć.. znów te centralne kadry.. nuda i słabe

4. najlepsze z całej serii.. ale znów centralny kadr.. przesunąłbyś zdjęcie w lewo (więcej płota) i byłoby lepiej... do tego modelka stoi jak kaczka.. przejrzyj zdjęcia inych autorów gdzie modelki się opierają rękami o ścianę, to będziesz wiedział jak dziewczyne ustawić..

Ogólnie słabe zdjęcia.

jakieś tam canony

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    lysy - ale cie vitez skrzyczy za rozmiar. podmień szybko.
    w kwestii zdjęcia - wolałbym pół centymetra oddechu po lewej stronie, kosztem prawej. fajne światło.
    i lipa juz nie moge edytowac

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

a moje? co o nim sądzicie?

nx100

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie będę gorszy i też coś wrzucę

Micles Twoje zdanie już znam... :P
    .

Strona 283 z 312 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów