Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
Myślę, że na to mógłby odpowiedzieć allgsm, który założył ten wątek i dostawał takie odpowiedzi, że można byłoby popaść w depresje ! Najważniejsza jest zawziętość i w tym momencie zdjęcia, które allgsm prezentuje są na dobrym poziomie.
Mam wrażenie, że starasz się usprawiedliwić chamstwo. Upór to cecha charakteru i nie rośnie proporcjonalnie do ilości negatywnych opinii o swoich zdjęciach a już tym bardziej od jakości tych opinii. Pozostaje mi jedynie pogratulować coraz lepszych zdjęć.

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
Ok pozycja statyczna i czas 1/3200 przy przesłonie 2.2 w przypadku fotografowania od pasa w górę dwóch osób ? Jak tu trafić dobrze z GO ? Przecież można było zjechać do 1/1000 i dać przysłonę 4 co by dało również jaśniejsze zdjęcie. Po to wspominam o histogramie, że zanim zaczniemy się nauczyć robić poprawnie zdjęcia raczej starałbym się to wyrabiać. Lepiej sobie przyciemnić partie wywołując rawa niż robić zdjęcie gdzie 30% to po prostu kolor czarny. Jeśli chodzi o kadr myślę, że jest odpowiedni dla tej sceny. Co do zdjęcia na to uwierz, że jak opanujesz podstawowe zasady to te zdjęcia na szybko będą wyglądały bardzo dobrze. No, a z czasem to już oczywiście inna sprawa, oczywiście rozumiem, że potrzebujesz trochę wyrozumienia . W każdym bądź razie dobrze, że chęci są
Oczywiście z tym wszystkim się zgadzam. Jeśli fotografujesz kilka osób, których twarze są w różnych płaszczyznach (jedna dalej druga bliżej), zwracaj uwagę na głębię ostrości. Przy fotografowaniu 1 osoby raczej nie ma takiego problemu, o ile się wie co chce się uzyskać.